Roșiile se păstrează la frigider sau la temperatura camerei? Aceasta este întrebarea care a generat numeroase contraziceri și a fost nevoie de intervenția oamenilor de știință pentru a lămuri subiectul. Se pare că fiecare variantă are numeroși adepți, însă care este opțiunea cea mai bună?
O roșie rece, lângă o brânză sărată și am format combinația perfectă care dă pe spate mulți români. Se pare, însă, că în „ecuația” de mai sus există totuși o greșeală. Potrivit oamenilor de știință, roșiile nu se țin la frigider. Aceștia spun că dacă alegem să păstrăm tomatele la frigider, gustul lor nu mai este la fel de bun. Temperatura scăzută le distruge aroma și gust
Potrivit specialiștilor, temperatura optimă pentru păstrarea roșiilor este de 12, 13 grade. Așadar, frigiderul nu intră clar în discuție, acolo existând o temperatură mai mică de 12 grade. Se pare că roșiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, iar acest lucru se demonstrează atunci când sunt consumate, gustul fiind unul perfect.
(CITEȘTE ȘI: TOP 5 SEMNE CĂ MĂNÂNCI PREA MULTE ROȘII. SUNT SĂNĂTOASE, DAR NU ÎN EXCES)
Am aflat că roșiile nu trebuie ținute în frigider, ci mai degrabă la temperatura camerei. Însă și aici există câteva precizări ce trebuie făcute. Într-adevăr, putem păstra roșiile la temperatura camerei cât timp aceasta nu este una foarte ridicată. De exemplu, în zilele toride de vară, când temperatura în casă este de 25-30 de grade, nu este indicat să facem asta.
În cazul celor care locuiesc la casă, locul ideal unde se pot depozita roșiile este o cameră rece și uscată, precum pivnița sau beciul. În aceste încăperi cu siguranță temperatura nu depășește mai mult de 12 grade. Există variante și pentru cei care locuiesc la bloc. În acest caz, ideal este ca roșiile să fie atârnate de un perete răcoros sau să fie depozitate pe balcon, atunci când temperaturile permit asta.
(VEZI ȘI: TOP 4 ÎNGRĂȘĂMINTE NATURALE. COJI DE BANANE ȘI CENUȘĂ PENTRU A AVEA O RECOLTĂ BIO DE ROȘII)