În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 și 423 de noi decese. La Terapie Intensivă sunt internați 1799 de pacienți. Capitala a ajuns la rata de infectare de 16,50 la mia de locuitori. Vezi mai jos topul localităților cu cele mai mari rate de incidență din țară.
România înregistrează zilnic noi recorduri în privința bilanțului. În localitățile în care incidența cazurilor este între 3 și 6 la mia de locuitori, accesul pentru anumite activități este permis în baza certificatului verde – care atestă că persoana respectivă este vaccinată împotriva noului coronavirus, are un test covid negativ sau a trecut prin boală în ultimele șase luni.
Conform listei localităților cu incidența mai mare de 3 la mia de locuitori, în frunte se află orașul Otopeni, județul Ilfov, care are o rată de incidență de 20,48. Apoi este urma de orașul Popești-Leordeni, cu o incidență de 20,41.
Top 10 localități cu rata incidenței mare
1. Oraș Otopeni, jud. Ilfov – 20,48
2. Oraș Popești-Leordeni, jud. Ilfov – 20,41
3. Oraș Bragadiru, jud. Ilfov – 20,29
4. Oraș Voluntari, jud. Ilfov – 18,25
5. Municipiul Urziceni, jud. Ialomița – 18,07
6. Oraș Măgurele, jud. Ilfov – 18
7. Oraș Fierbinți-Târg, jud. Ialomița – 16,52
8. Municipiul București – 16,50
9. Oraș Pantelimon, jud. Ilfov – 15,02
10. Oraș Videle, jud. Teleorman – 14,98
Vezi și CE SPUN SPECIALIȘTII DESPRE VARIANTA DELTA PLUS A CORONAVIRUSULUI. CÂT DE CONTAGIOASĂ ESTE?
România va avea nevoie de șapte luni pentru a ajunge la pragul de 40% din populație vaccinată anti-COVID și 31 de luni pentru a ajunge la 70%, dacă se păstrează ritmul de vaccinare al ultimelor șase săptămâni și se mențin strategiile de vaccinare în vigoare, estimează Organizația Mondială a Sănătății.
Concluzia a fost anunțată după ce reprezentanții OMS au avut o discuție, luni, prin videoconferință, cu președintele Comitetului Național de Vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiță, cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și cu oficiali ai Ministerului Sănătății.
„Modelarea OMS arată că, odată cu ritmul actual de vaccinare din ultimele 6 săptămâni și cu strategiile de vaccinare în vigoare, România va ajunge în aproximativ 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în aproximativ 31 de luni la o acoperire de 70%”, se arată într-un comunicat al biroului OMS din România.
Vaccinarea în populația generală în România este scăzută și deja stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale, a constatat OMS.
Sursă foto: Pixabay