În această perioadă, corpul are nevoie de un ajutor pentru a îmbunătăți sistemul imunitar. În lupta contra bolilor și virusurilor, alimentația este extrem de importantă, nu doar suplimentele alimentare.
Sistemul imunitar este format din organe, celule, țesuturi și proteine. Împreună, aceștia desfășoară procese corporale care luptă împotriva agenților patogeni, care sunt virușii, bacteriile și corpurile străine care provoacă infecții sau boli.
Când sistemul imunitar este slăbit, are nevoie de un ajutor, iar cel natural este mereu cel mai bun. Pentru a vedea care sunt cele mai bune alimente pentru lupta contra bacteriilor și virusurilor, v-am pregătit o listă extrem de utilă. (CITEȘTE ȘI: 10 alimente pe care nu ar trebui să le consumi dacă ai peste 30 de ani. Îmbătrânirea prematură, evitată printr-o alimentație corectă)
Lista completă a celor 7 alimente care ajută sistemul imunitar
1.Ciocolata neagră conține un antioxidant numit teobromină, care poate ajuta la întărirea sistemului imunitar prin protejarea celulelor organismului de radicalii liberi.
- Turmeric. Turmericul este un condiment galben pe care mulți oameni îl folosesc la gătit. Este prezent și în unele medicamente alternative. Consumul de turmeric poate îmbunătăți răspunsul imunitar al unei persoane.
- Broccoli. Este o altă sursă de vitamina C. De asemenea, conține antioxidanți puternici, cum ar fi sulforafanul. Din aceste motive, este o alegere bună de legume de mâncat în mod regulat pentru a susține sănătatea sistemului imunitar.
- Cartofi dulci. Aceștia sunt bogați în beta caroten, un tip de antioxidant care conferă pielii cartofilor culoarea portocalie. Beta-carotenul este o sursă de vitamina A. Ajută la sănătatea pielii și poate chiar să ofere o anumită protecție împotriva daunelor pielii cauzate de razele ultraviolete (UV).
- Spanacul. Poate stimula sistemul imunitar, deoarece conține mulți nutrienți și antioxidanți esențiali, inclusiv: flavonoide, carotenoide, vitamina C, vitamina E, vitaminele C și E care pot ajuta la susținerea sistemului imunitar.
- Ghimbir. Oamenii folosesc ghimbirul într-o varietate de feluri de mâncare și deserturi, precum și în ceaiuri. Potrivit unei cercetări, ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și este probabil să ofere beneficii pentru sănătate
- Ceai verde. Conține doar o cantitate mică de cofeină, așa că oamenii se pot bucura de el ca alternativă la ceaiul negru sau cafeaua. De asemenea, consumul poate întări sistemul imunitar. (CITEȘTE ȘI: Este strict interzis! Alimentele pe care dacă le combini te îngrașă foarte tare)