Top 5 fructe care cresc imunitatea. Efectele sunt foarte rapide
Organismul nostru are nevoie de diferite vitamine și minerale, deoarece el duce o luptă continuă cu diferiţi agenţi patogeni, bacterieni, virali, parazitari, dar cel mai aprig adversar. Aceștia, dar mai ales stresul suprasolicită sistemul imunitar. Află care sunt cele mai bune fructe benefice corpului tău.
O alimentaţie echilibrată poate ajuta sistemul imunitar să funcţioneze optim. Ba mai mult, poate proteja organismul de bolile sau infecţiile pe care le-ar putea contacta.
E de preferat să avem un stil de viaţă echilibrat, o alimentaţie variată, bogată în fructe şi legume, un program regulat de mese şi un număr adecvat de ore de somn, precizează medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.
Top 5 fructe care ne cresc imunitatea
Kiwi
Kiwi este un fruct pe cât de bun, pe atât de sănătos și extraordinar pentru imunitate. Conține vitaminele B6, E, K, C, A și E, acid folic și multe minerale, precum fier, magneziu, calciu. Semințele de kiwi sunt o importantă sursă de acizi grași omega 3, de aceea reduce riscul de boli cardiovasculare. În plus, pot preveni boli ca ADHD (deficit de atenție) și autism. Pe lângă stimularea imunității, ajută la prevenirea problemelor de colon și ale căilor respiratorii.
Afinele
Pentru a te păstra cât mai tânăr și mai în formă, consumă afine în sezonul lor. Sunt o importantă sursă de minerale, precum fier, mangan, zinc, fosfor, seleniu, dar și vitamine, vitamina A, E și K. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, afinele ajută la scăderea colesterolului rău, îmbunătățește memoria și dă o stare de bine întregului organism.
Lămâia
Lămâia, bogată în vitamina C şi antoxidanţi, poate îmbunătăţi sistemul imunitar. Un pahar de apă cu lămâie, dimineaţa pe stomacul gol, este modul cel mai sănătos de a ne începe ziua.
Căpșunele
Un alt fruct foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru refacerea organismului sunt căpșunele. Bogate în complexul de vitamine B, B5 și B6, vitamina C și K, dar și minerale, fibre și antioxidanți, căpșunele tonifică corpul, ajută la fluidizarea și purificarea sângelui, deci întărește corpul pentru lupta cu bacteriile.
Coacăzele roșii
Coacăzele roșii sunt și ele surse bogate de vitamina C și complexul de vitamina B, proteine, minerale. Sunt excelente pentru a da energie și au proprietăți antiinfecțioase, cicatrizante, depurative și sudorifice.
VEZI ȘI: PEȘTELE IEFTIN, DAR EXTREM DE SĂNĂTOS. ESTE MAI BUN DECÂT SOMONUL