Top 5 cele mai frumoase plaje din România. Turiștii au parte de liniște, nisipul este fin și apa mării mult mai limpede
A venit sezonul estival, motiv pentru care mulți dintre turiști aleg să meargă în concediu pe litoralul românesc. Din dorința de a avea parte de mai multă liniște, de un nisip fin și chiar de o apă mai limpede, aceștia aleg să se îndrepte spre plaje mai puțin „călcate”. Există câteva zone de-a lungul litoralului românesc unde pot găsi confortul de care au nevoie. Iată top cinci cele mai frumoase plaje din România!
Mulți turiști au început să caute liniștea, atunci când vin în concediu pe litoralul românesc. Pe lângă faptul că este o perioadă caniculară în România, cei care vin în vacanță caută să se relaxeze, punând distracția pe un loc inferior. Țara noastră are multe plaje despre care, poate, nici nu s-a auzit până acum. Atmosfera este liniștită, apa este mai curată, iar nisipul fin, dar la fel de arzător. Totuși, un deliciu vizual, pentru cei care vin să campeze sau să își petreacă timpul, măcar pentru câteva ore, pe plajă. Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că nu doar litoralul românesc dispune de plaje pentru turiști! Află, mai jos, unde ai putea merge în concediu.
Vezi și LITORALUL DIN VESTUL ROMÂNIEI. PLAJA ATRAGE MII DE TURIȘTI ÎN FIECARE AN
Plaja de la Tuzla, un deliciu vizual
Prima pe listă este plaja de la Tuzla. O frumusețe aparte în această zonă care se află la mai puțin de cinci kilometri de șoseaua principală care face legătura între Constanța și Mangalia. O plajă sălbatică unde vei găsi liniște, un nisip fin, iar apa mării de un albastru superb. Accesul este gratuit, însă atenție la locurile unde parcați sau campați. Trebuie să respectați regulile.
Citește și AMENDĂ URIAȘĂ DACĂ FACI ASTA PE PLAJĂ! LA CE TREBUIE SĂ FIE ATENȚI TURIȘTII DE PE LITORALUL ROMÂNESC
Plaja Gostinu de la malul Dunării
O altă zonă ferită de vacarmul creat de distracție este plaja Gostinu. Este adevărat că aceasta se află la malul Dunării, în județul Giurgiu, însă este lipsită de gălăgie. Se află la 70 de kilometri de București și poate fi o ieșire în natură pe cinste, alături de cei dragi. Poate fi o soluție, mai ales dacă nu îți dorești să te „înghesui” pe plajele de la malul Mării Negre. De asemenea, este recunoscută pentru faptul că apa nu are niciun val.
Este o zonă în care poți ajunge ușor, repede. După ce părăsiți drumul principal, faceți dreapta peste dig și veți ajunge îndată la destinație. Există și o zonă împădurită, motiv pentru care poți avea parte și de umbră. Pe plajă a fost amenajat și un bar de unde puteți achiziționa înghețată sau băuturi reci.
De menționat faptul că plaja Gostinu nu este o plajă special amenajată care să aibă salvamari, astfel că există și riscuri în acest sens: înecul.
Vezi și PLAJĂ SĂLBATICĂ, LA PREȚ DE MAMAIA. CARE ESTE PREȚUL PENTRU O SINGURĂ NOAPTE AICI
Plaja Sfântu Gheorghe din Delta Dunării
Plaja Sfântu Gheorghe din Delta Dunării este o altă destinație în care ți-ai putea petrece timpul liber, alături de familie sau prieteni. Este mai cunoscută, ce-i drept, însă la fel de sălbatică și pustie. Poți avea parte de momente răcoroase și un peisaj încântător și un spectacol inedit creat de pescăruși. Accesul până în localitate este dificil și pentru a ajunge direct pe plajă trebuie să mergi și un kilometru pe jos.
Plaja Corbu, spectacol natural
Când spui plaja Corbu, spui spectacol natural. Este o plajă sălbatică, o destinație care a devenit, cel puțin în timpul perioadei concediilor, „acasă” pentru mulți turiști. Atunci când mergi la plaja Corbu, însă, trebuie să ai grijă unde parchezi sau campezi. Există restricții și trebuie să ții cont de ele. Iar, pentru cei care sunt însetați de cunoaștere, pot vizita și împrejurimile: Cetatea Histria, Cetatea Enisala și chiar Cheile Dobrogei, care se află la 50 de kilometri.
Vezi și PLAJĂ GRATIS, ÎN ROMÂNIA! AICI POŢI VENI FĂRĂ SĂ DAI UN LEU, SUNT HECTARE DE PLAJĂ
Plaja Gura Portiței unde se ajunge cu barca
Da, ați auzit bine. Pentru a ajunge la plaja Gura Portiței, trebuie să mergeți cu barca din Jurilovca. În principiu, în 30 de minute ajungeți la destinație. Puteți alege între o barcă privată sau una publică. Înainte de acest lucru, trebuie să achiziționați permisul de vizită Delta Dunării, chiar înainte de îmbarcare. Este o zonă izolată, cu un peisaj frumos. În trecut, era o zonă în care veneau doar pescarii. Acum, însă, puteți găsi cazare, după ce s-a modernizat. Apa este limpede, nisipul este auriu și o parte din plajă reprezintă o zonă protejată a ecosistemului, interzisă turiștilor. Totuși, există și o zonă publică unde poți face plajă.
Mai mult decât atât, dacă ai noroc, poți vedea și delfinii din Marea Neagră. Fiind o plajă îndepărtată, nu se tem să se apropie de țărm.
Sursă foto: Pixabay