Top 5 alimente care te scapă de simptomele sinuzitei
Persoanele care suferă de sinuzită au mereu căile nazale inflamate și sinusurile blocate. Nu multă lume știe faptul că, pe lângă medicamentele care te scapă de aceste simptome, există și anumite alimente antiinflamatoare ce pot fi de folos în perioada în care în corpul unui om se manifestează această afecțiune.
Sinuzita semnifică inflamația sinusurilor nazale, ca o consecință a unei răceli, a unei alergii sau a unui blocaj la nivelul sinusurilor. Aceasta inflamație poate cauza o infectare virală, bacteriană sau fungică. În general, sinuzita trece de la sine, în curs de câteva săptămâni, însă, în unele cazuri, se poate întinde pe o durata mai îndelungată și poate necesita adoptarea unei scheme terapeutice complexe.
CITEȘTE ȘI: ESTE STRICT INTERZIS! ALIMENTELE PE CARE DACĂ LE COMBINI TE ÎNGRAȘĂ FOARTE TARE
Top 5 alimente care te ajută să scapi de sinuzită mai rapid
Alimentele enumerate mai jos te pot ajuta să scapi de inflamația pe care o ai la nivelul sinusurilor. Iată care sunt acestea și ce rol au dele, de fapt.
Turmericul
Turmericul, un condiment extrem de îndrăgit, care este adesea folosit în bucătăria indiană, conține curcumină, care ajută la reducerea inflamației.
Avocadoul
Fructele de avocado sunt bogate în acizi grași Omega-3 și pot contribui la o mai bună funcționare a sistemului imunitar.
Citricele
Fructele citrice, precum portocalele, grepfrutul și fructele de pădure sunt, de asemenea, bogate în vitamina C.
Ardeiul gras roșu
Ardeii grași roșii sunt bogați în vitamina C și acționează precum un antioxidant.
Peștele
Peștele, cum ar fi somonul, codul și sardinele, este bogat în acizi grași Omega 3. Pentru beneficii crescute, poți să te bazezi pe administrarea de suplimente cu Omega 3, pe lângă aportul venit din alimentație.
Alte alimente antiinflamatoare
Ghimbirul, busuiocul și piperul cayenne; acestea sunt utile în sensul că subțiază mucusul și ajută la stimularea sinusurilor, contribuind în același timp la buna circulație a aerului.
Mai mult, ghimbirul, ardeii iuți și piperul negru conțin 6-gingerol, un ingredient bioactiv care are proprietăți antiinflamatoare.
VEZI ȘI: CELE 6 ALIMENTE CARE NU SE MĂNÂNCĂ NICIODATĂ CU MÂNA! GREȘELILE PE CARE MULȚI ROMÂNI LE FAC