Top 4 îngrășăminte naturale. Coji de banane și cenușă pentru a avea o recoltă bio de roșii
Se poate spune că alimentele bio sunt la modă, dar având în vedere ritmul alert în care unii producători cresc legumele, nu este de mirare că tot mai mulți oameni se îndreaptă spre alimente cât mai curate ori își organiează propria grădină. Iată ce trebuie să faci pentru a avea o recoltă bogată și sănătoasă de roșii.
Administrarea de îngrășăminte este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a legumelor din grădină și pentru un rod bogat, însă puțini sunt cei care știu că există și îngrășăminte naturale care nu dăunează sănătății.
Dacă te întrebi cum poți avea o recoltă bio de tomate, fără chimicale, iată câteva trucuri pe care le poți folosi în deplină siguranță.
Top 4 îngrășăminte naturale pentru roșii bio
Cenușa – Într-o găleată, punem 500 de grame de cenușă la care adăugăm 5 litri de apă clocotită. Lăsăm să se așeze cenușa la fund și apoi punem apa într-un alt vas. Adăugăm peste ea încă 5 litri de apă, preferabil de ploaie sau de la puț și soluția este gata. Putem stropi cu ea atât tomatele, cât și alte plante din grădină
Bicabonat – Puneți 1-2 lingurițe într-un litru de apă călduță și stropiți cu această soluție plantele. Apoi pudrați frunzele cu cenușă.
Drojdia de bere – Într-un vas de 3 litri dizolvați un jumătate de pahar de zahăr, la care adăugați 100 de grame de drojdie de bere. Acoperiți vasul și lăsați să dospească timp de o săptămână. Din soluția rezultată, puneți un pahar la 10 litri de apă și stropiți roșiile.
Coji de banane – Mărunțiți bine cojile de banană și le încorporați în sol în jurul plantelor.
Sursa foto: Pixabay.ro