Bamele, un ingredient foarte cunoscut în bucătăria românească, a atras atenția tuturor în momentul în care a fost menționat de către soția lui George Buhnici, Lorena. În timp ce filmau un vlog, cei doi soți au vorbit despre „mâncarea de săraci”, menționând și numele acestei legume.
Deși se poate găsi în multe meniuri ale restaurantelor, există români care nu știu ce sunt sau cum arată, de fapt, bamele. Nu numai că reprezintă o sursă foarte bună de energie, dar acestea reușesc să ofere mâncării un gust foarte bun. În perioada caniculară, aceste plante pot rezista eroic săptămâni în șir, fără să fie afectate în vreun fel.
VEZI ȘI: CINE ESTE, DE FAPT, LORENA, SOȚIA LUI GEORGE BUHNICI. CU CE SE OCUPĂ ACEASTA
Iată câteva rețete delicioase care au la bază bamele, leguma pe care Lorena Buhnici nu ar putea să o consume vreodată:
Ingrediente:
Pentru a prepara această rețetă delicioasă, trebuie să feliați înainte de toate vânăta, deoarece trebuie dată cu sare și lăsată să o absoarbă pentru aproximativ 20 de minute. Între timp, spălați și opăriți bine bamele, lăsându-le să se răcească. Tăiați ceapa Juliene și căliți-o în tigaie alături de morcovul tocat mărunt. Adăugați vinetele, după ce au trecut cele 20 de minute, puneți vinul roșu și completați cu apă, până ce întreaga compoziție se acoperă bine. După ce au fiert vinetele bine, adăugați bamele și mai lăsați la fiert pentru încă 15 minute. La final, adăugați bulionul și restul condimentelor, iar rețeta mâncarea va fi gata.
CITEȘTE ȘI: REȚETE SĂNĂTOASE ȘI DELICIOASE CARE AU FASOLEA VERDE DREPT INGREDIENT PRINCIPAL
Ingrediente pentru mâncare:
Ingrediente pentru orezul galben
Înainte de toate, tăiați bamele și canea de vită în bucăți potrivite. Apoi, adăugați carnea în tigaie pentru 2 minute, pentru a se rumeni cât mai bine, iar la final adăugați bucățile de cane într-o altă oală pe care o puneți la fiert. Treptat, adăugați ceapa și bamele în momentul în care bucățile de vită devin moi. Între timp, puteți opări roșiile, să le curățați și să le mărunțiți, adăugându-le peste compoziția din oala care se află la fiert. La final adăugați usturoiul și restul de condimente, după gust.
Pentru a prepara orezul, trebui, înainte de toate, să punem la prăjit cele trei cuiburi de fidea, până acestea devin maronii. Puneți orezul la fiert, adăugând sarea, turmenicul și fideaua prăjită. După ce toate s-au fiert, adăugați un cub de unt și lăsați-l să se topească, ar asta este tot. Serviți totul împreună cu un pahar de ayran.
Ingrediente:
Tocați mărunt ceapa și puneți-o la călit în ulei încins, alături de câteva linguri de apă. Presărați făina și adăugați pasta de roșii peste, în timp ce turnați două căni de apă fierbinte. Gătiți totul la foc mediu, apoi adăugați bamele spălate și scurse, sare, zeama de lămâie și pătrunjelul tocat mărunt. Fierbeți tot la foc mic până când bamele devin moi, apoi puteți să le serviți.