Nutriționiștii au dezvăluit care sunt proprietățile benefice pe care le aduce consumul de avocado organismului, mai ales pentru femei. Fructul conține multe vitamine care tratează multiple afecțiuni și chiar ajută și la menținerea unui aspect fizic tânăr.
Avocado conține vitamina K, fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic si cupru care ajută la accelerarea metabolismului. Ca urmare, consumul de avocado este recomandat în cadrul regimurilor de slăbit. În plus, conține mult mai mult potasiu decât o banană și potolește rapid pofta de mâncare. Nu trebuie exclus nici faptul că potasiul ajută în combaterea durerilor menstruale și previne apariția bolilor cardiovasculare.
Lista completă a celor 10 beneficii pentru consumul de avocado
Reglează hipertensiunea arterială;
Scade riscul dezvoltării bolilor inflamatorii și digestive;
Îmbunătățește vederea, datorită luteinei;
Reglează nivelul de glicemie și controlează diabetul, reducând nivelul de insulimă al organismului;
Previne apariția malformațiilor congenitale, datorită acidului folic pe care îl conține. Din acest motiv, le este recomandat gravidelor să consume avocado în sarcină;
Reduce riscul de accident vascular cerebral;
Previne cancerul de prostată și de sân, ca urmare a conținutului său de acid oleic, compus care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne;
Sporesc capacitatea corpului de a absorbi nutrienți importanți atât pentru vedere, cât și pentru sănătatea pielii;
Previne pierderea memoriei și ameliorează starea pacienților bolnavi de Alzheimer, ca urmare a conținutului de vitamina E;
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități.
După o perioadă citeste mai mult