Vinetele au devenit vedetele acestei perioade, motiv pentru care Chef Joseph Hadad a venit cu noi sfaturi pentru gospodinele care obișnuiesc să depoziteze aceste legume la frigider. Bucătarul a explicat clar principalele motive pentru care această metodă ar trebui evitată pe cât posibil.
Printre cele mai cunoscute preparate care au la bază vinetele se numără și salata. Din ce în ce mai multe gospodine au început deja să pregătească astfel de delicii culinare, de aceea unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România a venit cu mai multe sfaturi.
Printre cele mai apreciate legume din această perioadă se numără vinetele. Acestea pot deveni foarte ușor de consumat atât dimineața, cât și la masa de prânz, de aceea este important ca gospodinele să se asigure că sunt depozitate corespunzător. Chef Joseph Hadad a venit cu o soluție pentru persoanele care obișnuiesc să apeleze la temperaturi scăzute pentru a păstra legumele cât mai mult timp.
Pe blogul său personal, bucătarul susține că vinetele nu ar trebui puse la frigider sub nicio formă, ci este de preferat ca acestea să fie depozitate într-un loc răcoros. O cămară sau o cameră în care temperaturile ridicate de afară nu pot pătrunde este ideală. În cazul în care sunt puse la frigider, vinetele ajung să se deterioreze considerabil, să se întărească, iar miezul să devină maro.
„Vinetele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Așa că țineți-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scăzute de acolo. Adică pur și simplu, ajung să sufere de degerături, coaja să se deschidă la culoare, iar miezul să devină maro. Dacă totuși vreți să păstrați vinetele în frigider, atunci timpul maxim de ținere a lor acolo nu ar trebui să depășească 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume și, pentru a preveni și mai bine deteriorarea lor, este recomandat să le țineți înfășurate în prosoape de hârtie”, a explicat Joseph Hadad.