Nu te repezi sa iei medicamente daca valoarea glicemiei tale depaseste putin limita normala. Ai la indemana o serie de remedii naturale, care nu numai ca iti cresc imunitatea si iti imbunatatesc starea generala, dar nu sunt nici foarte costisitoare.
1. Ceai din frunze de Salvie – o lingurita si jumatate de frunze de Salvie la o cana cu apa. Bea cate doua – trei cani pe zi;
2. Ceai din radacina de Brusture – o lingura de frunze la o cana de apa. Consuma zilnic cate doua – trei cani de ceai;
3. Ceai din frunze de Nuc – 20 gr de planta adaugate la un litru de apa. Bea trei – patru cani pe zi;
4. Salata din tulpini de Papadie – urmeaza o cura de 20 de zile cu salata preparata din 10 – 15 tulpini pe zi;
5. Vin de usturoi – piseaza trei – patru catei mari de usturoi si pune-i in jumatate de litru de vin alb. Lasa-i la macerat o saptamana si consuma cate o lingura in fiecare zi;
6. Suc de praz – ia o jumatate de kilogram de praz, taie-l marunt si toarna peste el 700 ml de vin alb. Lasa-l acoperit timp de 24 de ore si filtreaza amestecul. Din sucul obtinut ia cate o gura dimineata, si una seara, inainte de culcare;
7. Ceai de Musetel – o cana de ceai consumata zilnic, in timpul meselor;
8. Alimente hipoglicemice – lactate, peste, oua;
9. Legume – morcov, telina, ceapa, praz, mazare verde, fasole verde, varza, conopida, rosii;
10. Fructe – un mar mic pe zi, o portocala, un grapefruit, un kiwi sau fructe de padure.