După București și Cluj-Napoca, Timișoara este al treilea mare oraș din România se pregătește să intre în scenariul roșu, după ce rata de infectare a fost, marţi, de 2,79 la mia de locuitori.
Restaurantele, cafenelele și barurile se vor închide, iar elevii urmează să învețe doar online. Inspectoratul Şcolar Timiş a anunţat, miercuri, o creştere a numărului elevilor şi profesorilor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt spitalizaţi.
Citește și: Coronavirus România, 21 octombrie. 4.848 de cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore
În ultimele două zile numărul elevilor internaţi cu COVID a crescut de la 31 la 51, iar al cadrelor didactice, de la 25 la 33. De asemenea, mai sunt internaţi 11 angajaţi din rândul personalului nedidactic, faţă de nouă, la raportarea anterioară.
Totodată, 46 de şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu de activitate, în 10 localităţi măsura fiind luată ca urmare a depăşirii ratei de infectare de peste 3 la mie.
„În momentul în care vom fi anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică că Timişoara este în scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ vor solicita Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trecerea în scenariul roşu, cu activitate online. Este clar că ne apropiem încet de scenariul roşu, de la 31 de unităţi de învăţământ în acest scenariu (zilele trecute, n.r.) am ajuns acum la 47, spre dublu.
Evident că toată Timişoara va intra în scenariul roşu, în contextul în care în municipiu se află 51% din populaţia şcolară, respectiv 47.983 elevi şi preşcolari (din totalul de 97.409, n.r.). Majoritatea unităţilor de învăţământ din Timişoara sunt pregătite să predea în scenariul online”, a afirmat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu, citat de Agerpres.
București și Cluj-Napoca, sunt deja în scenariul roșu după ce au depășit rata de 3 la mia de locuitori. Clujul are cel mai mare număr de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore după București, cu 343.
Nu rata: Coronavirus România, 21 octombrie. 69 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore
Raed Arafat a declarat marți seara, la Digi24, că 22 de municipii și 15 orașe din România au trecut de pragul de 3 la rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori. El a subliniat că o creștere a numărului de îmbolnăviri duce la creșterea cifrei de pacienți în terapie intensivă și a presiunii pe spitale și pe sistemul sanitar.