Tichete de Paște 2024. Ultima zi în care românii pot depune cererile

Publicat: 10/04/2024 | 15:56

Guvernul oferă sume de bani pentru familiile ce nu își pot permite să facă cumpărături. Iată ce români vor primi aceste venituri, dar și când este ultima dată în care pot depune cererile. 

Persoanele sau familiile interesate să primească sprijin financiar sunt încurajate să depună cererile până pe 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială. Aceste tichete sociale, evaluate la 125 de lei fiecare, pot face o diferență semnificativă în pregătirea mesei festive de Paște.

Citește și: CE VALABILITATE AU, DE FAPT, TICHETELE DE MASĂ? ÎN CE CONDIŢII ROMÂNII POT RĂMÂNE FĂRĂ ELE

Procesul de solicitare implică completarea unei cereri standardizate și prezentarea actului de identitate, alături de alte documente ce atestă venitul solicitantului. Distribuirea acestor tichete va fi gestionată de către Poșta Română, începând cu data de 18 aprilie 2024. Beneficiarii vor putea să-și ridice tichetele până pe 26 aprilie 2024, asigurându-se că toți cei eligibili vor putea achiziționa produsele necesare pentru sărbătoare.

Este esențial să subliniem că suma oferită de stat poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare. Printre categoriile de persoane eligibile pentru aceste tichete sociale se numără cetățenii români cu venit minim, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, dar și pensionarii cu venituri mici.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet, indiferent de numărul de criterii pentru care se califică. Cu toate acestea, conform legislației în vigoare, suma maximă pe care o poate primi fiecare persoană este de 125 de lei.

Ce persoane pot să primească tichete pentru masa de Paște

Care sunt condițiile pentru românii care pot beneficia de aceste tichete pentru masa de Paște. Aceste persoane trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;

– pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

– pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;

– persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;

– indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată, conform stiripesurse.ro

Citește și: CE SALARIU ARE ANDREEA ESCA? MIHAI BOBONETE A DAT CĂRȚILE PE FAȚĂ LA ROMÂNII AU TALENT: „MAI ARE ȘI CUPOANE DE MASĂ, BONURI DE VACANȚĂ”