Ți-au rămas multe sarmale după Crăciun? Câte luni pot fi ținute în congelator, fără să se strice
Nu știi ce să faci cu sarmalele care au rămas după Crăciun? Câte luni pot fi ținute în congelator, fără să se strice? Puține gospodine știau asta!
Sarmalele nu lipsesc de pe mesele românilor în timpul sărbătorilor de iarnă. De multe ori, rămân porții generoase pe care probabil că nu vrei să le arunci. Depozitarea corectă poate face diferența între un preparat delicios savurat după ceva timp și un produs stricat. Iată cât de mult rezistă acestea, în funcție de felul în care vrei să le păstrezi.
Sarmalele depozitate la frigider trebuie consumate în cel mult 5 zile. Este important de precizat faptul că după acest interval, carnea poate căpăta un gust acru. Este esențial să le bagi la rece repede după ce le-ai gătit. În cazul în care rămân la temperatura camerei pentru mai multe ore, riscul de alterare crește semnificativ, iar consumul lor poate duce la probleme de sănătate.
Dacă vrei să le păstrezi într-un mod optim utilizează recipiente închise ermetic, care să prevină contactul cu aerul, dar totodată și absorbția mirosurilor din frigider.
Citește și: Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
Cât timp rezistă sarmalele la congelator
Vrei să te bucuri mai mult timp de sarmale după sărbători? Ei bine, congelarea este cea mai bună metodă. Cu toate acestea, nu putem să nu aducem în discuție faptul că durata de valabilitate depinde de starea produsului. Prin urmare, sarmalele crude rezistă la congelator între 3 și 4 luni.
Sarmalele gătite pot fi păstrate în congelator până la 10 luni. Acestea își vor menține aroma și savoarea, chiar dacă există posibilitatea ca sosul să fie absorbit de orez. Pentru a le păstra în cele mai bune condiții, împachetează produsele în porții mici. Folosește, de asemenea, pungi care se sigilează bine și elimină excesul de aer înainte de a le închide.
Pentru a evita ca sarmalele să se strice, acestea trebuie congelate lent, fie în frigider peste noapte, fie în câteva ore, dar la rece. Nu le lăsa niciodată să se dezghețe la temperatra camerei, asta pentru că acest lucru favorizează dezvoltarea bacteriilor.