Ti-a intrat deja frigul in oase?
Temperaturile de afara scad de la o zi la alta, iar pentru unii iesitul afara nu mai este o placere. De ce? Pentru ca multi oameni sunt sensibili la frig, acesta provocandu-le disconfort. Mai mult, pentru acestia simplul gand ca vine iarna ii inspaimanta, gandindu-se la temperaturile sub 0 grade Celsius ce vor urma. Si, deci, daca ti-a intrat deja frigul in oase, afla de la specialisti cum poti sa te incalzesti.
Picioare si maini reci
Circulatia deficitara a sangelui iti va da batai de cap in anotimpul rece, dar probabil ca deja stii asta. Chiar si cu sosete groase si manusi, de multe ori disconfortul tot apare. Pentru a scapa de problema poti trata starea de la interior spre exterior, adica poti lua o aspirina care sa-ti accelereze circulatia sanguina, un supliment de vitamina B si mult ceai de macese, renumit pentru proprietatile lui benefice in acest sens. Mai poti apela si la masarea extremitatilor (mainile si picioarele) cu ulei de menta, apoi cu crema de musetel pentru a hidrata pielea uscata.
Pont: Pantofii de iarna trebuie sa fie cu jumatate de numar mai mari. Daca sunt stramti, ei afecteaza circulatia, iar senzatia de frig apare mai repede si mai des.
Curentul si durerile de mijloc
E aproape o regula sa ai dureri de spate atunci cand stai in curent sau in frig. Temperaturile scazute iti contracta muschii si asa apar acei carcei la mijloc. Poti trata acest disconfort cu plasturi reumatici, care detensioneaza musculatura in zona aplicata, si unguenti antiinflamatori. Nu sta cu spatele gol nici macar atunci cand dormi, deoarece o pozitie gresita combinata cu un curent de aer rece te pot face sa te trezesti „intepenit”.
Pont: Fa exercitii de detensionare a musculaturii lombare ori de cate ori ai timp. Tot ce trebuie sa faci este sa rotesti toracele de la stanga la dreapta, tinand picioarele drepte.
Alergia la vreme rece
Iti apar blande sau roseata pe picioare, piept si maini atunci cand iesi in frig sau stai in bataia vantului? Inseamna ca ai dezvoltat o alergie la frig. Ea se manifesta printr-o dermatita specifica alergiilor si poate fi tratata doar cu medicamente. Totodata, aparitia alergiilor semnaleaza o imunitate slabita. Pentru a-ti reactiva sistemul de aparare trebuie sa-ti imbunatatesti stilul de viata. Consuma lactate, legume si multe fructe, in special citrice si coacaze.
Pont: Hainele de proasta calitate sau sapunurile bogate in chimicale pot genera dermatite. Imbraca-te cu tesaturi naturale si foloseste un sapun care nu influenteaza PH-ul pielii.
Buze crapate
Nu te grabi sa dai vina pe vantul puternic de afara. Nu el este principala cauza a buzelor uscate. In sezonul rece consumam de 5 ori mai putina apa decat in cel cald si, astfel, deshidratarea din acest anotimp aduce si acest inconvenient: craparea buzelor. Pentru a evita aparitia herpesului, foloseste balsam de buze si curata-ti tenul de impuritati de doua ori pe zi.
Pont: Inlocuieste apa cu un ceai cald. E bautura ideala pentru frigurosi!
Poate fi un semnal!
Nu toti ne nastem frigurosi, ci acest disconfort se poate dobandi printr-o afectiune medicala. Bolile care provoaca starea de frig la temperaturi nu foarte scazute sunt:
* diabet* dereglari hormonale* tiroidita* afectiuni cardiace* anemie
Pont: Te ia deseori sughitul din cauza frigului si nu mai stii cum sa scapi de el? Bea doua linguri de suc de lamaie si sughitul trece aproape instantaneu!