O nouă descoperire ar putea schimba cu mult tot ce se știa despre omenire. De data aceasta este vorba despre Tezaurul din Villena. Oamenii de știință au efecutat o serie de cercetări de-a lungul multor ani și abia acum au descoperit din ce ar fi fost făurite piesele din cufăr. Detaliile se află mai jos, în articol.
În urmă cu mai bine de 60 de ani a fost descoperit un tezaur din Epoca Bronzului. Este vorba despre Tezaurul din Villena. Oamenii de știință au efectuat o serie de cercetări și studii asupra acestei descoperiri. Însă, ce au aflat ar putea schimba multe aspecte pe care le cunoaștem despre omenire.
Cufărul conține mai multe elemente, iar fiecare dintre acestea au caracteristici diferite. Unele dintre piesele din cufăr ar fi fost făurite atent dintr-un metal care ar fi provenit din spațiul cosmic. La teste au fost supuse zeci de obiecte. Printre acestea se numără:
Aspectul care a atras atenția experților reprezintă piesele din fier. Deși, la prima vedere, ar fi crezut că este vorba despre un metal normal, fierul prezintă caracteristici mult mai interesante. Mai cu seamă, piesele respective ar fi avut în compoziție un metal care ar fi provenit din spațiul cosmic. Cufărul (Tezaurul din Villena) a fost descoperit în anul 1963, într-o groapă de pietriș din Alicante (Spania).
Oamenii de știință au analizat cu atenție un pomel placat cu aur (aparține unui mâner de sabie). Au descoperit că acesta ar fi conținut „un metal întunecat, plumburiu”. De asemenea, și o brățară ar fi conținut același metal.
De altfel, a fost testată și o piesă în formă de sferă, care aparținea tot unei săbii (în formă de C). Elementele ar fi fost realizate înainte de Hristos, între anii 1400 și 1200. Ignacio Montero-Ruiz, unul dintre autorii studiului, a oferit câteva detalii legate de această descoperire. Piesele conțineau fier meteoritic. Acum, există câteva întrebări fără răspunsuri: cine a realizat aceste piese și de unde provin?
„Conexiunea dintre aur și fier este importantă, deoarece ambele elemente au o mare valoare simbolică și socială. În acest caz, [obiectele] erau… probabil un tezaur ascuns care ar fi putut aparține unei întregi comunități și nu unei singure persoane. Nu existau regate pe Peninsula Iberică în această perioadă istorică”, a spus Ruiz, arată Live Science.
Sursă foto: colaj Pixabay