În această dimineață, Cancan.ro vă propune un nou test IQ. De data aceasta, trebuie să priviți cu atenție imaginea de mai sus și să descoperiți câte triunghiuri există. Este testul IQ la care 99% dintre oameni greșesc. La un astfel de test nu va fi nevoie să apelați la trucuri vizuale, ci trebuie o atenție sporită la detalii. De altfel, dacă nu ați reușit din prima să descoperiți numărul total al triunghiurilor din imagine, noi vă sărim în ajutor. Mai jos, în articol, se regăsește răspunsul final.
Se știe faptul că testele de inteligență au născut, de-a lungul anilor, o serie de controverse. Au pendulat în jurul lor diverse comentarii și conspirații. Totuși, acestea sunt folosite de specialiști în anumite domenii, pentru a afla gradul de inteligență pe care l-a dezvoltat un individ. Deși unii dintre indivizi se arată sceptici în privința acurateții acestor teste IQ, sunt utilizate preponderent în diagnosticul psihologic. Nu uita faptul că rezultatele unui astfel de test ar putea să nu fie concludente. Astăzi, vă prezentăm testul IQ la care 99% dintre oameni greșesc!
Vezi și TEST DE INTELIGENȚĂ | CARE DINTRE ACESTE 3 FEMEI E IUBITA BĂRBATULUI DIN IMAGINE?
Trebuie să privești cu atenție imaginea de mai jos și să numeri câte triunghiuri sunt în total. La prima vedere, testul IQ ar putea să te inducă în eroare, depistând doar dimensiunile mari. Însă, trebuie să numeri și triunghiurile mici, nu doar pe cele mari. Astfel, la o atenție sporită, vei afla că, în total, sunt 24 de triunghiuri. Răspunsul corect este c) 24.
Vezi și TEST PSIHOLOGIC | CE CULOARE VEZI PRIMA DATĂ? RĂSPUNSUL ÎȚI VA SPUNE CE FEL DE OM EȘTI, DE FAPT
Site-urile de specialitae arată faptul că IQ-ul mediu al unui individ este 100. Cel mai mare coeficient a depășit pragul de 240. Testele de inteligență sunt utilizate, de cele mai multe ori, de persoanele specializate care fac parte din câmpul psihologic. Primele teste psihometrice au fost revizuite de Alfred Binet. Au apărut la începutul secolului al XX-lea. Un test IQ poate fi aplicat doar indivizilor care fac parte din categoria de vârstă 3 – 90 de ani. Se spune că persoanele care au un IQ peste pragul de 120 de unități au o inteligență superioară.