Testul IQ de joi. Ești pregătit să rezolvi cel mai banal exercițiu de matematică de clasele primare? Află mai jos, în articol, care este răspunsul corect.
Potrivit specialiștilor, testele de inteligență reprezintă o metodă care face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care o persoană îl are. Multe persoane s-au întrebat dacă testul IQ reprezintă un instrument corect de măsurare a inteligenței și, nu de puține ori, au existat controverse în baza acestuia.
Deși pare unul complicat, acest test nu este nimic mai mult decât un banal exercițiu de matematică de clasele primare. Unul însă la care trebuie avută mare grijă la atenție.
REZOLVARE: Există 3 paranteze deschise și trei închise. Ne putem imagina că sunt 3 „straturi” și vom începe cu cel mai „adânc” dintre ele – este vorba despre paranteza din dreapta: (1-1) = 0.
Vezi și: TEST IQ | REZOLVAȚI ECUAȚIA CU PIZZA, LĂMÂIE ȘI CIORBĂ! 9 DIN 10 NU REUȘESC
Exercițiul devine: 1-1(1-1(1-1(1-1))) = 1-1(1-1(1-1×0)) Și, ținând cont de faptul că operația de înmulțire este prioritară celei de scădere, vom obține: 1-1(1-1(1-1×0)) = 1-1(1-1(1-0))
După care, vom trece la cel de-al doilea „strat” și, de acum, totul devine banal: 1-1(1-1(1-0)) = 1-1(1-1×1) = 1-1(1-1) = 1-1×0 = 1-0 = 1 (răspuns final).
Coeficientul de inteligență – IQ – este un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. IQ-ul mediu al unei persoane este de 100.
Rezolvă și: TEST DE INTELIGENȚĂ | CARE DINTRE CEI 3 ATLEȚI TRIȘEAZĂ?
Cel mai mare IQ a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului XX, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.