Un nou test de inteligență! Tu știi cât face 1-1(1-1(1-1(1-1)))? Varianta corectă se află mai jos, în articol.
Potrivit specialiștilor, testele de inteligență reprezintă o metodă care face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care o persoană îl are. Multe persoane s-au întrebat dacă testul IQ reprezintă un instrument corect de măsurare a inteligenței și, nu de puține ori, au existat controverse în baza acestuia.
Vezi și: TEST IQ OPTIC | CÂTE DIFERENȚE SUNT ÎNTRE CELE 2 POZE? GENIILE LE GĂSESC PE TOATE!
O altă parte a acestor teste sunt cele din categoria inteligenței numerice. Cu alte cuvinte, testarea se face în baza unor operaţii matematice cu numere și prin şiruri numerice. Testul pe care vi-l prezentăm astăzi are la bază o gândire pur matematică.
REZOLVARE! Atenția și graba joacă două roluri foarte importante în cazul acestui exercițiu, astfel că și persoanele cu un IQ superior pot greși din acest motiv.
Trebuie doar să urmăm principiile de bază ale matematicii, privind ordinea efectuării operațiilor. Cu alte cuvinte, vom începe cu cea mai „adâncă” paranteză și vom continua spre cea dintâi deschisă: 1-1(1-1(1-1(1-1))) = 1-1(1-1(1-1*0)) = 1-1(1-1(1-0)) = 1-1(1-1*1)
Rezolvă și: TEST DE PERSPICACITATE. DOAR UNUL DINTRE CEI DOI STĂ PE POD, DAR CEI MAI MULȚI OAMENI GREȘESC RĂSPUNSUL!
Atenție, acum! În acest punct, vom efectua mai întâi înmulțirea 1*1 din paranteză, și apoi scăderea. Drept urmare: 1-1(1-1*1) = 1-1(1-1) = 1-1*0 = 1 – 0 = 1.
Coeficientul de inteligență – IQ – este un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. IQ-ul mediu al unei persoane este de 100. Cel mai mare IQ a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului XX, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.