Astăzi vă prezentăm un nou test IQ care să vă pună în mișcare gândirea logică. Trebuie să priviți cu atenție imaginea de mai sus și să faceți o singură mutare, pentru a corecta egalitatea 7+1=0. Practic, trebuie mutat un singur chibrit. Această tipologie de test de inteligență necesită atenție și o gândire analitică. Dacă nu ați reușit să descoperiți care este mutarea corectă, atunci aflați mai jos, în articol, răspunsul.
Astăzi, vă aducem în atenție un nou test IQ. De data aceasta, tot ceea ce trebuie să faceți este să mutați un singur chibrit, pentru a corecta egalitatea 7+1=0. Însă, înainte de a găsi răspunsul corect, vă oferim câteva informații despre testele de inteligență. Acestea au reușit, de-a lungul timpului, să aducă în prim-plan o serie de controverse. Deși unele persoane s-au arătat sceptice în privința lor, testele IQ sunt utilizate de specialiști pentru diagnosticul psihologic. De altfel, de reținut faptul că rezultatele pe care le oferă astfel de teste ar putea să nu fie concludente. Sunt utilizate și în alte domenii, pentru a afla gradul de inteligență dezvoltat de o persoană.
Astfel de teste de inteligență necesită o capacitate logică, atenție și un spirit analitic. De data aceasta, tot ceea ce trebuie să faceți este să mutați un singur chibrit, pentru a avea un răspuns corect. Însă, care va fi mutat, în cele din urmă, pentru ca răsunsul să fie 0 (zero)? Aflați mai jos, în articol.
Pentru ca egalitatea să fie corectă, aveți la dispoziție o singură mutare. Un singur chibrit poate fi mutat. Dacă nu ați reușit să găsiți mutarea corespunzătoare, atunci noi vă sărim în ajutor.
Pentru ca egalitatea 7+1=0 să fie corectă, trebuie să mutați chibritul vertical de la semnul plus (+). Acesta va fi mutat la 1, pentru a fi transformat în 7. Astfel că 7-7=0.
Vezi și TEST DE PERSONALITATE | ALEGE O CULOARE ȘI AFLĂ CE CARIERĂ AR FI TREBUIT SĂ URMEZI, DE FAPT
Vezi și TEST IQ EXCLUSIV PENTRU GENII | MUTAȚI UN SINGUR CHIBRIT PENTRU A CORECTA 9×2=7+8
Testele IQ sunt utilizate încă de la începutul secolului al XX-lea. Au fost revizuite de Alfred Binet. Testele psihometrice pot fi aplicate persoanelor care fac parte din categoria de vârstă 3 – 90 de ani. Despre persoanele care trec de pragul de 120 de puncte IQ se consideră că au o inteligență superioară.