Test IQ exclusiv pentru genii. Astăzi, Cancan.ro vă prezintă un nou test de inteligență! De data aceasta, există un câmp liber care trebuie completat cu numărul care lipsește. Tu știi care este răspunsul? Dacă nu reușești să îl descoperi din prima, atunci noi îți sărim în ajutor! Varianta corectă se află mai jos, în articol.
Se cunoaște, deja, faptul că testele de inteligență au născut, de-a lungul timpului, o serie de controverse. În jurul lor au pendulat și conspirații. Totuși, specialiștii le utilizează în anumite domenii, pentru a afla gradul de inteligență pe care l-a dezvoltat un individ. Deși unii dintre oameni sunt sceptici cu privire la acuratețea acestor teste IQ, sunt utilizate preponderent în diagnosticul psihologic. Totuși, trebuie luat în considerare și faptul că rezultatele unui asemenea test ar putea să nu fie concludente.
Astăzi, 24 mai 2023, vă prezentăm un nou test IQ exclusiv pentru genii! De data aceasta, tot ceea ce trebuie să faceți este să completați numărul care lipsește în câmpul liber din partea dreaptă, jos. Pentru acest test trebuie să te folosești de capacitatea logică!
Vezi și TEST DE INTELIGENȚĂ | CÂTE GRADE ARE UNGHIUL B, DACĂ A=76 ȘI C=34?
De data aceasta, tot ceea ce trebuie să faceți este să găsiți numărul care lipsește în câmpul liber din imaginea de mai sus. Se oferă un șir de numere care, la prima vedere, ar părea să nu aibă o legătură între ele. Dar, în realitate, totul este logic.
La o primă privire, cele 7 numere nu au nicio legătură unele cu altele. Există însă o asemănare. Să calculăm diferențele dintre cele două numere de pe fiecare coloană.
– coloana 1: 34-32 = 2
– coloana 2: 32-27 = 5
– coloana 3: 56-48 = 8
Astfel, putem observa că diferențele cresc din 3 în 3. Așadar, următoarea diferență ar fi 8+3 = 11. Așadar:
– coloana 4: x – 19 = 11, ceea ce înseamnă că x = 11+19= = 30, acesta fiind numărul căutat.
Vezi și TESTUL IQ LA CARE ȘI GENIILE GREȘESC | CÂT FACE 1+1/1-(1+1)/1=?
Vezi și TEST DE INTELIGENȚĂ | CÂTE ANIMALE SUNT, DE FAPT, ÎN ACEASTĂ FOTOGRAFIE?
Site-urile de specialitae arată faptul că IQ-ul mediu al unui individ este 100. Cel mai mare coeficient a depășit pragul de 240. Testele de inteligență sunt utilizate, îndeosebi, de specialiștii din câmpul psihologic. Primele teste psihometrice au fost revizuite de Alfred Binet, iar acestea au apărut la începutul secolului XX. De reținut faptul că un test IQ poate fi aplicat doar persoanelor care fac parte din categoria de vârsta 3 – 90 de ani! Se consideră că persoanele care au un IQ peste pragul de 120 au o inteligență superioară. „Intelectul de limită” se consideră în pragul 75 – 85.