TEST IQ | Doar „geniile 3D” pot descifra misterul: Ce animal se ascunde în fotografia asta?
Provocările vizuale sunt hobby-urile perfecte pentru antrenamentul creierului și dezvoltarea abilităților de percepție și concentrare, precum și ideale pentru eliberarea stresului și pentru a petrece un timp distractiv și distractiv în timpul liber. CANCAN vă prezintă un test simplu, dintr-o iluzie optică. Ce animal se ascunde în fotografia asta?
Care este răspunsul corect?
Trucul este să țineți ecranul aproape de fața și să-l îndepărtați încet, după care imaginea va deveni vizibilă. Asta pentru că iluzia este o autostereogramă, „imagini bidimensionale (2D) cu modele repetate care ascund o imagine tridimensională (3D) subiacentă”, potrivit Vision and Eye Health.
CITEȘTE ȘI: ILUZIA OPTICĂ TE VA DA PESTE CAP TOTAL! UNDE E TELEFONUL ASCUNS DIN IMAGINE?
„Când te uiți la o autostereogramă, creierul tău vede inițial modele 2D repetate de la ambii ochi”, explică site-ul. „Acest lucru se datorează faptului că creierul tău se concentrează automat asupra imaginii în sine. Când îți poți concentra ochii în spatele modelului 2D, ochii tăi încep să privească modelul într-un unghi ușor diferit. În acest moment, stereopsisul tău începe și creierul tău este capabil să construiască imaginea 3D la o adâncime diferită de cea a modelului 2D.”, mai arată sursa citată.
Ați ghicit? În imagine este o cămilă!
Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există.
Ce înseamnă nivelul IQ-ului?
Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.