Cancan.ro vă propune, în această zi de sâmbătă, un nou test IQ. De data aceasta, trebuie să privești cu atenție imaginea de mai sus și să descoperi unde se află eroarea. Doar 74% dintre oameni reușesc să găsească răspunsul corect! Dacă nu vezi eroarea, noi îți sărim în ajutor, iar răspunsul îl găsești mai jos, în articol.
Testele de inteligență au creat un adevărat „val” de controverse din partea oamenilor. De-a lungul timpului, specialiștii le-au folosit pentru diagnosticul psihologic. Chiar și în prezent, testele IQ sunt integrate în diverse rapoarte de natură psihologică. Totuși, într-o oarecare măsură, testele IQ ar putea stabili gradul de inteligență al unui individ, dar nu trebuie asimilat drept un aspect concludent.
Controversele și, mai nou, conspirațiile au fost create de oameni, spunând despre testele IQ că nu ar reprezenta un instrument corect prin care să fie măsurată inteligența. Pe diferite platforme, utilizatorii susțin că testele de inteligență ar fi un mod de „control asupra minții umane”.
Astăzi, vă prezentăm un nou test de inteligență. De data aceasta, trebuie să privești imaginea de mai sus și să descoperi unde se află, de fapt eroarea. În condițiile în care nu ai reușit să o descoperi, atunci găsești răspunsul mai jos, în articol.
În imaginea de mai sus, apare un șir de numere: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Însă, unde se află, de fapt, eroarea? Trebuie să privești totul cu atenție și, mai ales, în ansamblu. Pentru a putea să descoperi eroarea, trebuie să acorzi atenție și cuvintelor care apar deasupra șirului de numere. În acest sens, la o scurtă analiză a cuvintelor, vei observa că eroarea se „ascunde” într-un cuvânt – apare scris „greșală” în loc de „greșeală”.
IQ-ul (acronimul expresiei „intelligence quotient”) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară gradul de inteligență al unui individ. IQ-ul mediu este de 100. Cel mai mare coeficient de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet. Un astfel de test de inteligență poate fi regăsit pe site-uri de specialitate. Psihologii sunt printre specialiștii care utilizează astfel de teste.
Vezi și TEST IQ EXCLUSIV PENTRU GENII | CE NUMĂR URMEAZĂ ÎN SERIA: 1, 3, 13, 31?