Vrei să știi dacă ești un geniu? Dacă ai un IQ mare? Dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? CANCAN îţi prezintă un test rapid care îţi va răspunde la aceste întrebări! Ai la dispoziţie doar 3 secunde.
Cât de priceput ești în a rezolva provocări complicate? Fii capabil să rezolvi această provocare enigmatică în câteva secunde, în timp ce îți testezi concentrarea și agilitatea vizuală pentru a localiza șoarecele care a furat hrana unei familii. Crezi că poți face asta?
În imaginea urmatoare puteti vedea o bucatarie cu diferite electrocasnice si mancare, insa trebuie sa gasiti micul soricel care vine zilnic furand prajiturile familiei. În cazul în care vi se pare simplu, vă recomandăm să respectați fiecare detaliu și să evitați distragerile.
Apoi încearcă să găsești șoarecele ascuns în bucătărie în doar 5 secunde și dovedește că ești cel mai bun la rezolvarea puzzle-urilor mai complicate sau a provocărilor vizuale pe rețelele de socializare.
L-ai găsit?
Provocările vizuale există de mult timp; au devenit totuși foarte populare în timpul pandemiei pentru că oamenii au avut timp liber și nu au ezitat să rezolve provocările vizuale singuri sau împreună cu familia. A fost o distragere a atenției în acele vremuri de izolare.
Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.