Test de perspicacitate | Identificați toate cele 3 diferențe dintre aceste 2 imagini!
Ne apropiem de finalul săptămânii și este timpul pentru un scurt exercițiu pentru minte. Ne testăm abilitățile, iar astăzi o să o facem prin intermediul unui test de perspicacitate. Tot ce trebuie să faci este să privești atent cele două imagini și să găsești cele trei diferențe ascunse. Testul propus nu este neapărat unul simplu, iar puțin sunt cei care reușesc să sesizeze toate cele trei diferențe între-un timp scurt.
Iluziile optice sau jocurile de diferențe îți pun la încercare abilitățile de observare și claritatea vizuală. Asemenea testelor de inteligență, acestea sunt un joc al creierului care necesită creativitate și abilități mari de observare. Mintea este exersată prin deslușirea acestor teste, astfel consolidându-se conexiunile dintre celulele creierului și crescând agilitatea mentală.
(CITEȘTE ȘI: Test IQ cu chibrituri | Eliminați două bețe, pentru a corecta 6 x 8 = 96)
Test de perspicacitate
Așadar, testul propus astăzi este unul destul de greu de deslușit. Iar pentru a o face trebuie să te concentrezi bine și să ai claritate vizuală. În linii mari lucrurile sunt simple: cele două imagini prezentate deși la prima vedere par identice există între ele totuși trei diferențe. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama care sunt acestea. Statisticile arată că numai geniile pot descoperi toate diferențele într-un timp relativ scurt.
Cei care au reușit deja să identifice toate cele trei diferențe sunt felicitați și aplaudați. Iar pentru cei care încă nu au reușit să deslușească diferențele o să simplificăm puțin lucrurile. Oferim un indiciu și spunem că două dintre diferențe se găsesc în partea dreaptă a imaginii, iar una în partea stângă.
Dacă nici până acum nu ați găsit cele trei diferențe, o să deslușim misterul și o să indicăm exact locul în care acestea apar. Mai exact, prima diferența se regăsește în partea stângă a imaginii, la nivelul ramurii. Cea de-a doua diferență se află în drapata imaginii, tot la nivelul uneia dintre ramuri. Cea de-a treia diferență este sesizabilă la nivelul bufniței.
Ce reprezintă nivelul IQ al unei persoane
IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:
- IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
- IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
- IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
- IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
- IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.
(VEZI ȘI: Iluzie optică virală | Câte triunghiuri vezi în această imagine, în total?)