Dragă cititorule, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de perspicacitate tare interesant. Ai la dispoziție 3 secunde pentru a găsi numărul 101 în imaginea de mai sus. Crezi că te încadrezi în timpul alocat? Spor la treabă!
Aceste tip de exerciții sunt considerate cele mai simple teste pentru testarea inteligenței unei persoane. Aceste iluzii pot stimula considerabil percepția vizuală și te vor ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează creierul uman. Provocarea de astăzi poate îți pare extrem de ușoară, însă ochii și mintea s-ar putea să-ți joace feste.
În imaginea de mai sus este prezentată o grilă numerică plină cu cifra 181, însă unul dintre ele este diferit. Printre acestea există și numărul 101. Tu trebuie să- identifici în doar 3 secunde. Spor la treabă! Test de logică | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți cele 5 diferențe în maximum 17 secunde!
Dacă încă nu au reușit să găsiți numărul vă ajutăm cu un indiciu. Priviți cu atenția în partea dreaptă a imaginii. Câți dintre voi ați reușit să descoperiți cifra 101? Timpul a expirat. Felicitări celor care au reușit să rezolve provocarea de astăzi. Cei care încă mai caută soluția se pot opri și pot consulta imagina de mai jos.
În majoritatea cazurilor, testele de inteligență sunt reprezentate de aproximativ 30 de întrebări care pot fi rezolvate într-un anumit interval de timp și care evaluează capacitatea de corelare, gândire și perspicacitate a persoanei testate. Prin găsirea unor porțiuni lipsă di anumite figuri și forme geometrice sau alte exerciții de acest fel, în funcție de conținutul lor, aceste teste pot determina nivelul IQ al unei persoane. Test pentru genii | Descoperă greșeala din imagine! Doar cei cu IQ-ul peste 140 o pot găsi
Scorul obținut la finalul testului ser consideră a fi coeficientul de inteligență al persoanei respective, însă acesta poate depinde și de alți factori precum starea de oboseală, mediul socio-profesional, familiarizarea persoanei testate cu astfel de teste, putând avea astfel rezultate diferite de la un individ la altul, cât și în cazul aceluiași individ în perioade diferite ale vieții.
Coeficientul de inteligență (IQ) este un scor numeric obținut în urma unor teste standardizate efectuate fie de un psiholog, specialist în domeniu, fie prin rezolvarea unor seturi de întrebări anume concepute pe care oricine le poate rezolva pentru a determina cu aproximație nivelul capacităților cognitive deținute.
Media coeficientului IQ este între 91-109, majoritatea populației fiind situată în acest interval. În unele comunități, coeficientul de inteligență este un criteriu de angajare în anumite domenii și poate avea un impact semnificativ în mediul socio-profesional, însă nu este un aspect important în dobândirea succesului în viață, acesta făcând parte dintr-un ansamblu de factori.