Pentru a avea o zi cât mai constructivă, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de perspicacitate interesant. Vezi dacă reușești să descoperi câte diferențe există între aceste două poze.
Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.
Timpul este nelimitat, așa că nu este nevoie să pui presiune și să te grăbești. În caz că nu stai foarte bine la capitolul răbdare, cel mai probabil nu vei identifica diferențele din cele două poze. Dacă ai reușit să găsești diferențele, atunci felicitări.
Care sunt valorile unui scor IQ
IQ înseamnă coeficient de inteligență și, pe scurt, este o măsură a capacității de raționament a unei persoane. Un test de acest tip ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica, pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.
Rezolvă și: TEST DE INTELIGENȚĂ PENTRU GENII | CARE BIDON SE VA UMPLE PRIMUL?
Dacă te-ai întrebat vreodată care sunt valorile care dau încadrarea unui individ din perspectiva coeficientului de inteligență, iată datele identificate de către specialiști:
1 până la 24 : handicap mintal profund;
25 până la 39 : handicap mintal sever;
40 până la 54 : handicap mintal moderat;
55 până la 69 : dizabilitate mintală ușoară;
70 până la 84 : dizabilitate mintală limită;
85 până la 114 : Inteligență medie;
115 până la 129 : peste medie sau luminos;
130 până la 144 : moderat talentat;
145 până la 159 : Foarte talentat;
160 până la 179 : Excepțional de dotat;
180 și peste : profund talentat.