Test de observaţie | Găseşte perechea diferită în doar 10 secunde, dacă vrei să-ţi măsori capacitatea intelectuală
Dragi cititori, pentru astăzi, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de observație pentru genii. Crezi că reușești să găsești perechea diferită în doar 10 secunde? Dacă vrei să-ți măsori capacitatea intelectuală, acum este momentul să o faci. Spor la treabă!
Testele de inteligență sunt adesea utilizate de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unei persoane. În zilele noastre, multe dintre aceste teste sunt disponibile pe internet și vin sub formă de șiruri de numere, ghicitori, iluzii optice, teste cu imagini și multe altele.
Test de observaţie: Găseşte perechea diferită în doar 10 secunde, dacă vrei să-ţi măsori capacitatea intelectuală
Vezi și: TEST DE LOGICĂ | CARE ESTE PIESA DE „PUZZLE” CARE LIPSEȘTE DIN IMAGINEA ALĂTURATĂ?
REZOLVARE: Ai la dispoziție doar 10 secunde să găsești perechea diferită. Timpul a trecut. Crezi că ai reușit să duci până la capăt testul de observație? Dacă nu, în imaginea de mai jos vei găsi rezolvarea. Cuplul diferit este pe a patra coloană, ultimul din dreapta, iar diferența se poate observa că este la părul femeii.
Tipuri de teste de inteligență
Există o mulțime de teste de inteligență prin care ne putem distra și evalua inteligența. Iată câteva dintre acestea:
- Testele de inteligență non-verbale – sunt testele care folosesc imagini și ilustrații pentru a evalua abilitățile cognitive. Acestea pot fi, de exemplu, teste de recunoaștere a modelelor, teste de identificare a formelor sau teste de puzzle-uri.
- Testele de inteligență verbale – sunt testele care folosesc cuvinte și expresii pentru a evalua abilitățile cognitive, cum ar fi testele de sinonime, antonime sau analogii.
- Testele de inteligență culturale – În general, astfel de teste utilizează cunoștințe generale și culturale pentru a evalua abilitățile cognitive. Acestea pot fi teste de geografie, istorie, literatură sau artă.
- Testele de inteligență matematică – sunt testele care utilizează probleme matematice pentru a evalua abilitățile cognitive, cum ar fi testele de logică, aritmetică sau geometrie.
IQ-ul mediu al unei persoane este 100
IQ-ul reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară gradul de inteligență al unui individ. IQ-ul mediu al unei persoane este de 100. Cel mai mare coeficient de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet. Un astfel de test de inteligență poate fi regăsit pe site-uri de specialitate.