Fie că îți dorești să vezi cât de bine te poți concentra, ori te întrebi dacă la capitolul logică mai ai de îmbunătățit câte ceva, noi ți-am pregătit un test interesant, ce te va pune pe gânduri. Ești pregătit? Crezi că vei identifica ce este complet greșit în această imagine?
Potrivit specialiștilor, testele de inteligență reprezintă o metodă care face parte din diagnosticul psihologic și care stabilește, de fapt, gradul de inteligență pe care îl are o persoană. Mulți s-au întrebat dacă testul IQ reprezintă un instrument corect de măsurare a inteligenței și, nu de puține ori, au existat controverse în baza acestuia.
Timpul a expirat, iar rezolvarea testului s-ar putea să te surprindă. Crezi că ai analizat cu atenție fiecare detaliu din imagine? Dacă nu ai identificat greșeala, iată despre ce este vorba, de fapt.
REZOLVARE: Balamalele și clanța ușii sunt pe aceeași parte.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.
Vezi și: TEST IQ DIN ANUL 1880 | GĂSIȚI CHIPUL FEMEII CARE SE „ASCUNDE” ÎN ACEASTĂ FOTOGRAFIE DIN FRANȚA!
Testele de inteligență cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activitățile şcolare. Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.