Test de inteligență pentru șoferi | Care e greșeala din această poză din trafic?

Publicat: 17/11/2023 | 16:25

CANCAN.RO a pregătit un test de inteligență special pentru șoferi. Timpul este nelimitat, însă ai nevoie să te concentrezi cât de bine poți și să găsești care este, de fapt, greșeala din această poză din trafic?

Testele de inteligenţă cunoscute astăzi ca teste IQ au fost create în 1905 de psihologul francez Alfred Binet (1857 – 1911). Multă vreme, ele au purtat numele lui Binet şi erau folosite de psiholog pentru a identifica acei copii care au nevoie de ajutor cu activităţile şcolare. Acesta a ţinut să precizeze atunci că un rezultat scăzut la testele IQ nu semnalează o incapacitate de a învăţa, ci reprezintă un indiciu că este necesară dedicarea unui timp mai îndelungat studiului.

Rezolvă și: TEST DE PERSPICACITATE | CÂTE DIFERENȚE EXISTĂ ÎNTRE ACESTE DOUĂ POZE?

Test de inteligență pentru șoferi

REZOLVARE: În imaginea de mai sus, puteți observa că indicatorul rutier atenționează participanții la trafic de faptul că au posibilitatea de a face stânga sau de a merge înainte. Felicitări pentru cei care au fost suficient de atenți și și-au dat seama că pe panoul din trafic nu are de ce să fie semnalizată varianta de a face dreapta. La dreapta nu există niciun drum.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

Testele de inteligență sunt adesea utilizate de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unei persoane. În zilele noastre, multe dintre aceste teste sunt disponibile pe internet și vin sub formă de șiruri de numere, ghicitori, iluzii optice, teste cu imagini și multe altele.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
  • IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.