Este timpul pentru un exercițiu care să pună mintea în mișcare! Ne vom testa abilitățile, iar astăzi vom face acest lucru prin deslușirea unei iluzii optice. Tot ce trebuie să faci este să lași toată treaba deoparte și să corectezi următoarea ecuație, mutând un singur băț de chibrit: 1-8=1. Ești gata să dăm drumul distracției? Multă baftă!
Un puzzle mental este un tip de joc de logică ce testează abilitățile de gândire critică și rezolvare de probleme ale cititorului, provocându-l să rezolve o problemă. Aceste provocări au potențialul de a îmbunătăți inteligența și concentrarea. O provocare de tip puzzle mental implică de obicei rezolvarea unui puzzle, descifrarea unui cod, găsirea unui obiect ascuns sau a unei greșeli, ori detectarea unui defect în imagine.
Citește și: TEST IQ | CARE LINIE ESTE MAI LUNGĂ? DOAR 1% DIN OAMENI RĂSPUND CORECT ÎN 6 SECUNDE
În domeniul psihologic, se folosesc teste de inteligență sau o combinație de astfel de teste pentru a evalua nivelul de inteligență al unei persoane. Există trei categorii principale de IQ: sub medie, mediu și peste medie. Aceste teste sunt parte integrantă a diagnosticului psihologic și, conform experților, pot contribui la dezvoltarea cognitivă a copiilor.
Să vedem dacă poți rezolva acest test de inteligență. Timpul începe acum! Felicitări celor care au reușit să finalizeze provocarea în timpul limită. Voi aveți ochii cei mai ageri. Dacă nu, nu-ți face griji pentru că îți prezentăm, în fiecare zi, astfel de teste care-ți pun la încercare abilitățile, precum atenția, concentrarea, răbdarea, dar și inteligența. Sunt tot felul de jocuri și provocări prin care poți să afli cum ești tu, de fapt.
IQ-ul reprezintă o măsură a inteligenței umane și poate fi determinat pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui tipar într-un set de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt clasificați în mai multe categorii:
Citește și: TEST DE PERSPICACITATE | CARE CĂMILĂ ESTE DIFERITĂ DE TOATE CELELALTE?