Dragă cititorule, CANCAN.RO ți-a pregătit un test de inteligență fulger! Tot ceea ce trebuie să faci este să găsești rezolvarea la următoarea ecuație 6 + 10 x 2 x 0 +1, în cap, fără să trișezi și să te folosești de calculator. Crezi că reușești? Spor la treabă!
Teste de inteligență sunt concepute pentru a evalua în mod corespunzător și precis abilitățile cognitive ale unei persoane. Prin efectuarea mai multor întrebări și sarcini – concepute pe mai multe aspecte ale funcționării cognitive, inclusiv abilități verbale, matematice și spațiale.
Majoritatea testelor sunt construite în așa fel încât să fie accesibile pentru toate vârstele, categoriile sociale și culturale. În urma evaluării, participanții primesc un raport pentru a înțelege mai bine punctele forte și slăbiciunile lor și pentru identificarea zonelor care au nevoie de îmbunătățire.
Test de logică | Aceste 2 poze par identice, dar nu sunt. Găsiți cele 3 diferențe în 15 secunde!
REZOLVARE: Pentru a rezolva ecuația de mai sus, tot ceea ce trebuie să faci este să respecți ordinea în care se efectuează ecuațiile. Prima dată se efectuează operațiile de înmulțire și împărțire, apoi cele de adunare și scădere: 10 x 2 x 0 = 0, după care se calculează 6+1 = 7. Prin urmare, rezultatul final al acestei ecuații este 7.
Coeficientul de inteligență sau IQ este un scor care se obține în urma participării la teste standardizate sau proiecte cu scopul de a măsura abilitățile cognitive ale unei persoane. Aceste teste măsoară capacitatea intelectuală generală sau aptitudinile mentale. Inteligența și coeficientul IQ sunt în strânsă legătură, dar nu reprezintă același lucru.
Inteligența este un termen vad, care face referire la abilitățile mentale ale unei persoane, inclusiv capacitatea de a învăța, relaționa sau de a rezolva probleme. Inteligență este considerată un concept complex, greu de definit și măsurat.
TEST IQ | Pare simplu la prima vedere, dar numai geniile pot rezolva această ecuație în 15 secunde
IQ-ul este un punctaj specific care se obține din teste standardizate, raportat la o vârstă cronologică. Motivele pentru care oamenii apelează la o astfel de evaluarea sunt diverse: dezvoltarea în carieră, dezvoltarea din pură curiozitate sau evaluarea completă din punct de vedere psihologic.