Termen-limita pentru depunerea fiselor fiscale

De: Cancan
Publicat: 03/05/2007 | 00:00

De evitat. Daca vreti sa scapati de cozile de la administratiile fiscale, trimiteti declaratia de venit prin posta, cu confirmare de primire Penalizare. Contribuabilii care nu-si declara veniturile suplimentare vor fi amendati Arpad Dobre Toti cetatenii care au obtinut in 2006 venituri din diverse activitati, in afara salariului sau a pensiei, sunt obligati sa completeze si sa depuna declaratii de venit. Termenul- limita este de 15 mai 2007, iar cei care depun fisele fiscale dupa aceasta data vor fi amendati cu 100.000 lei vechi, plus alte eventuale penalizari.

Obligatii generale

Potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala contribuabilii, persoane fizice cu domiciliul in Romania, au obligatia sa-si declare veniturile obtinute in anul 2006, in anumite conditii. Astfel, trebuie declarate atat veniturile din Romania, pentru care se completeaza „Declaratia speciala privind veniturile realizate”, formularul 200, cat si cele obtinute in afara Romaniei, prin completarea si depunerea „Declaratiei privind veniturile din strainatate”, formularul 201. Cei aflati in astfel de situatii trebuie sa depuna formularele mentionate la organul fiscal (administratie financiara) pe raza caruia domiciliaza.

Venituri pe activitati

Formularul 200 trebuie depus de catre persoanele care au obtinut in 2006, in Romania, venituri din: profesii libere (avocati, notari etc.); drepturi de proprietate intelectuala; cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole sau comerciale; transferul titlurilor de valoare. Formularul 201 va fi depus de catre cei care au obtinut anul trecut in strainatate venituri din: profesii libere sau drepturi de proprietate intelectuala; pensii ori salarii platite de un angajator rezident in Romania; dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc; castiguri din transferul titlurilor de valoare; cedarea folosintei bunurilor sau alte venituri.

Scutiti de stat la coada

Sunt si contribuabili care nu au obligatia sa depuna declaratii de venit. Este vorba de cei care au obtinut venituri in Romania doar din salarii sau din pensii, dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc sau venituri din surse a caror impozitare este finala in momentul obtinerii lor.