Telescopul Webb a surprins un moment unic petrecut în Univers! Două galaxii spiralate s-au ciocnit, iar lumina emanată are o putere de un trilion de sori
O explozie stelară a putut fi observată pe cer cu ajutorul telescopului spațial James Webb. Evenimentul a fost provocat de ciocnirea a două galaxii spiralate în urma căreia se formează stele.
Cele două galaxii care s-au ciocnit, cunoscute sub numele de Arp 220, au generat o strălucire în infraroșu care conține lumina a peste 1 trilion de sori. Ca o comparație, specialiștii au explicat faptul că galaxia Calea Lactee are o luminozitate care este echivalentă cu aproximativ 10 miliarde de sori.
CITEȘTE ȘI: A FOST DESCOPERIT UN OBIECT MISTERIOS ÎN SPAȚIU. NASA AVERTIZEAZĂ: ”BOMBE CU HIDROGEN”
Arp 220 se află la 250 de milioane de ani lumină distanță de Pământ, în constelația Serpens. Cele două galaxii au început să se ciocnească în urmă cu aproximativ 700 de milioane de ani, potrivit edition.cnn.com.
Un asteroid gigant ar putea să se prăbușească pe Pământ
NASA a mai anunțat că un asteroid gigant ar putea să se prăbușească pe Pământ în următorii 23 de ani. Potrivit contului de Twitter Asteroid Watch al agenției spațiale, noua rocă gigantică a fost numită 2023 DW. Iar traiectoria sa actuală îl plasează pe un curs de coliziune cu Pământul, impactul fiind așteptat în 2046.
„Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046. Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor.
Analiștii de orbite vor continua să monitorizeze asteroidul 2023 DW și să actualizeze predicțiile pe măsură ce primesc mai multe date.”, au transmis specialiștii NASA.
Gaura neagră descoperită de oamenii de știință
NASA avertizează omenirea cu privire la o gaură neagră uriașă, care traversează rapid Universul. Dacă s-ar afla în sistemul nostru solar, „monstrul invizibil” ar putea parcurge drumul de 237.674 de mile de la Pământ la Lună în doar 14 minute. Cântărește cât 20 de milioane de sori și a lăsat în urma ei o dâră de stele, care măsoară 200.000 de ani-lumină. Adică, de două ori diametrul Căii Lactee. Oamenii de știință de peste Ocean au prezentat descoperirile făcute despre această gaură neagră, într-un studiu condus de Universitatea Yale, relatează Daily Mail.
Un om de știință a descoperit gaura neagră în timp ce scana imaginile de pe telescopul Hubble al NASA. Căuta roiuri globulare de stele într-o galaxie din apropiere, însă a făcut o descoperire neașteptată. „Scanam imagini de pe telescopul Hubble și apoi am observat că avem o mică dungă”, a explicat el.