Sunt vești noi, chiar înainte de Crăciun. Într-o țară din Europa, autoritățile au luat decizia de a interzice telefoanele mobile și dispozitivele electronice din școli. Documentul care a fost, deja, distribuit către unitățile de învățământ nu conține, însă, sancțiuni disciplinare. Iată toate detaliile mai jos, în articol.
Vești importante într-un stat european! În Italia, s-a luat decizia ca telefoanele mobile și dispozitivele electronice să fie interzise în școli. Documentul a fost semnat de Ministrul Educației și a fost transmis, deja, către instituțiile de învățământ. În cadrul circularei respective, nu sunt introduse sancțiuni disciplinare. Înainte de Crăciun, școlile din Italia au primit documentul cu noua regulă ce va fi introdusă și respectată în unitățile de învățământ.
Telefoanele mobile și dispozitivele electronice ar putea fi, însă, utilizate, însă, doar în scopuri didactice. Există și un motiv pentru care s-a luat această decizie, chiar înainte de sărbători. Pentru că se dorește ca elevii să fie mult mai atenți la cursuri, s-a decis implementarea acestei reguli. Potrivit informațiilor, telefonul mobil reprezintă „un element de distragere a atenției proprii și a celorlalți și o lipsă de respect față de profesori”.
Vezi și LE-AM FĂCUT CALCULUL! CÂȚI BANI CÂȘTIGĂ, DE FAPT, O BADANTĂ ȘI O MENAJERĂ ROMÂNCĂ ÎN ITALIA
Se dorește să se pună accent pe atenția elevului la orele de curs de la școală.
„Interesul elevilor și studenților, pe care trebuie să-l protejăm, este să stea în clasă pentru a învăța. Telefonul distrage atenția elevilor, nu le permite să urmărează lecțiile în mod profitabil și este, de asemenea, o lipsă de respect față de figura profesorului, pentru care prioritară este restituirea autorităţii. Interesul comun pe care intenționez să-l urmăresc este cel al unei școli serioase, care prioritizează din nou învățarea și angajamentul”, afirmă ministrul Giuseppe Valditara.
Nu sunt introduse sancțiuni disciplinare în document.
„Circulara nu introduce sancțiuni disciplinare, facem apel la simțul responsabilității. De asemenea, invităm școlile să asigure respectarea normelor în vigoare și să promoveze, dacă este cazul, completări mai stricte la regulamente și pacte de coresponsabilitate educațională, pentru a împiedica efectiv utilizarea necorespunzătoare a acestor dispozitive”, mai scrie în document, arată realitatea.net
Dispozitivele respective pot fi utilizate la ore, însă doar în scop didactic și respectând regulamentul unității de învățământ.
Sursă foto: Pixabay