Tehnicile prin care o companie își poate supraveghea angajații care lucrează de acasă
Pandemia COVID-19 a determinat multe companii să își lase angajații să muncească din confortul propriei locuințe. Dacă un șef nu are încredere în cei care lucrează pentru el, atunci are la dispoziție mai multe tehnici prin care îi poate supraveghea cât timp nu sunt la birou.
Spre exemplu, angajatorul poate să supravegheze desktopul de la birou al unui angajat prin intermediul unui software instalat pe acesta. Nu este o noutate! Însă dacă monitorizarea se extinde și acasă, este nevoie și de acordul salariatului, potrivit legii.
BĂRBAT DIN VASLUI, evacuat cu forțele de ordine, după ce nu a mai vrut să plece din CARANTINĂ
Axos Financial Inc., o companie de renume din SUA, a anunțat că, pe durata pandemiei de coronavirus, va monitoriza tastele pe care angajații le apasă, dar și site-urile pe care aceștia le accesează. În plus, potrivit playtech.ro, la fiecare 10 minute, gigantul i-a anunțat pe salariați că le va face un screenshot al ecranului, în așa fel încât să fie siguri că activitățile au legătură cu sarcinile de serviciu.
VEZI AICI: A FOST GĂSIT „PACIENTUL ZERO”. DE LA EL A PORNIT, DE FAPT, CORONAVIRUSUL. EL I-A INFECTAT PE TOȚI
InterGuard, Time Doctor, Teramind, VeriClock, innerActiv, ActivTrak sau Hubstaff sunt doar câteva dintre software-urile care permit companiilor să-și monitorizeze angajații, atunci când aceștia muncesc de acasă. De altfel, ActivTrak a anunțat că solicitările pentru utilizarea software-ului s-au triplat de când a izbucnit pandemia de coronavirus.
Unii angajatori iau, însă, măsuri și mai drastice pentru a se asigura că angajații muncesc, într-adevăr, de acasă și le cer salariaților să rămână într-un apel video pe toată durata programului de lucru.