„Ţeapa” pe care şi-au luat-o vegetarienii! Au mâncat asta constant şi nu au ştiut adevărul

De: Cancan
Publicat: 05/03/2016 | 15:26

 Şi asta pentru că multe dintre dulciurile preferate de vegetarieni conţin gelatină, iar puţini ştiu ce are aceasta în compoziţie. Gelatina este o materie proteică formată dintr-un şir de aminoacizi (glicină, prolină, alanină, valină, hidroxiprolină) cu masa molară medie de cca. 60000.

Gelatina conţine ingrediente animale

Se prepară (sub formă de pulbere sau foi incolore sau gălbui) din oase, răzături de piele, cartilaje, prin fierbere. Iar asta înseamnă că prăjiturile care conţin gelatină nu sunt nici pe departe vegetariene. Printre cele mai cunoscute dulciuri care conţin gelatină se numără tarta cu fructe, prăjitura Diplomat sau cheesecake.

Cheescake se face cu gelatină

B.G.