O familie din Brăila a trecut printr-o experiență neplăcută. Pe numele acestora a ajuns un colet care nu a fost comandat. Ulterior, însă, s-a aflat că este o nouă metodă de înșelătorie. Iată cum funcționează „țeapa coletul”.
La finalul lunii noiembrie, o familie din Brăila a avut parte de o experiență neplăcută. La adresa societății pe care o administrează a ajuns un colet care venise, de fapt, pe numele fiului lor. Bărbatul care a relatat întreaga „pățanie” locuiește, de ani buni, în Ploiești, iar familia lui a rămas în Brăila. Însă, niciunul dintre membrii familiei nu au făcut o comandă online, pentru ca, ulterior, să primească un colet.
Părinții l-au apelat pe bărbat să îl întrebe dacă a făcut vreo comandă. Deși nu comandase nimic de pe internet, familia a așteptat, în cele din urmă, să primească acel colet pentru care au plătit nu mai puțin de 70 de lei. În pachet se afla, însă, o figurină banală cu Moș Crăciun care ar fi costat doar câțiva lei.
„La sfârșitul lunii noiembrie, părinții mei, care au și o firmă, au primit la adresa societății un colet, care venise pe numele meu. Eu stau de mulți ani în Ploiești, însă ei au rămas în Brăila. Nu știu de unde respectiva firma deține aceste informații despre mine. M-au sunat să mă întrebe dacă nu cumva am făcut eu vreo comandă, însă le-am spus că nu. Plata ramburs era de 70 de lei.
Părinții mei au acceptat până la urmă coletul, date fiind și împrejurările. Când l-au deschis, surpriză. Era o figurină banală cu Moș Crăciun, care în realitate nu costă mai mult de câțiva lei. Firma care a expediat pachetul prin Cargus are sediul în Blejoi”, a povestit persoana a cărei familie din Brăila a plătit coletul respectiv.
„Țeapa coletul” este o metodă care a luat amploare în ultimele luni de zile. Mai multe persoane au fost puse în situația enunțată anterior, au acceptat coletele, le-au plătit și au regăsit în acestea produse care ar fi costat, însă, mult mai puțin decât banii pe care i-au dat deja.
Sursă foto: Observatorul Prahovean