Există o multitudine de condimente, creme şi sosuri ce oferă un plus preparatelor și le fac delicioase. Însă, o parte dintre acestea nu ar trebui ținute în frigider, spun specialiștii. Mulți dintre noi avem tendința, greșită, de a pune la rece anumite alimente pe care le desfacem. Pe lângă gem și dulceață, există alte produse extrem de populare ce nu ar trebui să stea la temperaturi scăzute.
Cele trei alimente care nu ar trebui ținute niciodată la rece sunt ketchupul, muștarul și untul de arahide. Deși, după ce sunt desigilate, ai tendința să le pui în frigider, acest obicei nu ar fi unul corect. Un specialist a făcut lumină în acest caz și a spus ce alimente ar trebui să stea la temperatura camerei.
În plus, acesta recomandă să fie citite și etichetele produselor, atunci când sunt achiziționate din magazin. Pe etichete se vor regăsi recomandări de depozitare.
Pe lângă ketchup, muștar și untul de arahide, mai există și alte produse ce nu ar trebui ținute vreodată în frigider. Printre acestea se numără și sosul BBQ. Chiar dacă sunt desigilate anumite produse, nu înseamnă că trebuie ținute la rece. Un specialist explică de ce ar fi bine ca alimentele să fie ținute pe masă, în bucătărie sau în dulap, după ce au fost desfăcute.
”Aceste alimente nu trebuie refrigerate, pentru că nu vor crește multe bacterii. De exemplu, untul de arahide nu conține multă apă, motiv pentru care este puțin probabil să crească bacterii. De aceea, produsul poate fi ținut în dulap, după deschidere”, a spus specialistul.
Românii au obiceiul de a congela aproape orice, însă nutriționiștii trag un semnal de alarmă și avertizează faptul că multe alimente nu trebuie depozitate în congelator.
Potrivit specialiștilor, trei alimente nu ar trebui niciodată să fie congelate. Primul din listă este oul, care, atunci când este pus în congelator, se dilată. Ca urmare, coaja sa se poate sparge și bacteriile pot pătrunde cu ușurință în interiorul său. Cei care vor, totuși, să facă acest proces, trebuie să separe gălbenușurile de albușuri și să le depoziteze în recipiente diferite.
Pe locul al doilea în această listă se află brânzeturile moi. În momentul în care sunt congelate, acestea își schimbă complet structura și gândul. De asemenea, pot deveni un mediu fertil pentru bacterii.
În top 3 alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată, este, surprinzător, carnea care a fost decongelată. Motivul pe care îl invocă nutriționiștii este că dubla congelare ar duce la pierderea proprietăților nutriționale și ar putea cauza infecții grave în corp.