De foarte multe ori se întâmplă să ca soarele să ne ardă atunci când ne expunem prea mult la razele sale. Adesea, acest lucru se întâmplă pe litoral, când oamenii au tendinţa de a sta mai mult cât este necesar la soare, pentru a se bronza mai bine.
Deşi există foarte multe creme împotriva arsurilor solare, cel mai bun remediu rămâne aloe vera. Considerată o adevărată plantă miraculoasă, aloe are nenumărate proprietăţi şi, conţinând vitaminele A, D sau E, are efecte benefice asupra pielii.
Gelul de aloe vera este o soluţie la îndemână pentru arsurile solare, ajutând pielea să recapete învelişul hidro-lipidic şi oferind o senzaţie de răcorire. Trebuie aplicat de mai multe ori pe zona afectată, până când durerea şi arsura dispar. Aloe Vera are şi un efect antiinflamator şi previne apariţia erupţiilor cutanate.
Există unele geluri care conţin şi lidocaină, o substanţă cu efect anestezic. Acestea sunt recomandate în cazul arsurilor grave, care produc durere intensă celui afectat.
Aloe Vera este o plantă care îşi are originea în nordul Africii dar care a început, treptat, să fie cultivată în toată lumea. Supusă anlizelor, s-a stabilit că planta conţine o sumedenie de minerale, aminoacizi, proteine, fiind un adevărat izvor de sănătate.
Având 6 agenţi antiseptici în seva sa, aloe poate fi folosită pentru tratarea fungilor şi poate combate diferite bacterii sau viruşi. Gelul de aloe vera are acţiune calmantă şi este recomandat celor care au probleme cu artrita reumatoidă, reuşind, totodată, să calmeze durerile cauzate de afecţiunile de la nivelul nervului sciatic.
Aloe este recomandată şi pentru uz extern şi pentru uz intern, având proprietăţi care ajută la funcţionarea normală a sistemului digestiv. Astfel, sucul făcut din această plantă este recomandat celor care suferă de sindromul colonului iritabil.
De asemenea, enzimele pe care le conţine ajută la descompunerea zahărului şi grăsimilor, contribuind la sănătatea sistemului digestiv. Este, totodată, de un real folos în cazul celor care suferă de constipaţie, având un efect laxativ. Acesta se datorează în special substanţelor purgatorii din seva sa, care reglează trazitul intestinal.