Taxă nouă pentru șoferii care intră în Bulgaria. Ce se va întâmpla chiar la graniță
Vești proaste vin pentru șoferii români care călătoresc în Bulgaria. Începând cu data de 1 septembrie, aceștia sunt obligați să plătească o nouă taxă. Suma pe care o vor scoate din buzunar variază în funcție de autoturismul pe care aceștia îl conduc. Cât trebuie să plătească românii pentru noua taxă?
Cei care au programată o vacanță în Bulgaria sau urmează să treacă prin această țară trebuie să știe că de la data de 1 septembrie sunt nevoiți să plătească o nouă taxă. Este vorba despre o taxă de dezinfecție la graniță. De ce a fost impusă o astfel de măsură de către autoritățile din Bulgaria?
(CITEȘTE ȘI: AMENDĂ DE 495 LEI PENTRU ROMÂNII CARE ÎȘI PARCHEAZĂ MAȘINILE ÎN FAȚA BLOCULUI. GREȘEALA PE CARE MULȚI ȘOFERI O FAC)
Taxă nouă pentru șoferii care intră în Bulgaria
Așa cum spuneam, începând cu data de 1 septembrie 2024, șoferii care intră în Bulgaria trebuie să plătească o nouă taxă. Este vorba despre o taxă de dezinfecție la graniță. Această măsură, implementată de autoritățile bulgare, se aplică tuturor autovehiculelor, fără excepții. Măsura vine ca parte a unui efort de a preveni răspândirea unor boli contagioase la caprine și ovine.
Potrivit informațiilor oferite, șoferii o să fie nevoiți să plătească între 4 și 20 de leva, în funcție de autoturismul pe care îl dețin. Mai exact, pentru camioane, taxa de dezinfecție va fi de 20 de leva, adică aproximativ 10 euro. De asemenea, în ceea ce privește autoturismele și vehiculele care cântăresc sub 3,5 tone, șoferii vor trebui să plătească 4 leva, echivalentul a 2 euro.
De menționat este și faptul că până la data de 1 septembrie, autoritățile sanitare din Bulgaria vor continua să efectueze dezinfecția gratuit. Noua taxă se va aplica la toate punctele de trecere a frontierei Bulgariei cu țările vecine, inclusiv România, Grecia, Turcia, Macedonia de Nord și Serbia.
Autoritățile bulgare au decis implementarea măsurii de dezinfecție la graniță în contextul apariției unor focare de boli contagioase, pentru a proteja sănătatea animalelor. Pesta la micile rumegătoare aduce mari pierderi economice fermierilor, deoarece atunci când este depistată, animalele bolnave și cele cu care s-a intrat în contact sunt ucise.
(VEZI ȘI: VEŞTI ÎNGROZITOARE PENTRU ŞOFERII DIN BUCUREŞTI! TARIFELE RCA, MAI MARI CU 40%. CARE ESTE EXPLICAŢIA)