Una dintre stelele muzicii romanesti ar fi implinit marti 52 de ani, iar din nefericire, ca multi monstri sacri ai scenei, ea a fost uitata. De abia se mai aduna circa 10 fani lunar la capataiul ei pentru a ii aprinde o lumanare.
Tatiana Stepa, care si-a dat ultima suflare pe un pat din Spitalul Militar din Capitala pe 7 august 2009 dupa ce a pierdut lupta cu o boala necrutatoare, a fost una dintre cele mai indragite cantarete de muzica folk din Romania. Unul dintre cei care nu a uitat-o este fiul sau, Catalin Filipoiu.
Unul dintre cele mai ingrijite morminte din Bellu
Tatiana Stepa a fost inmormantata pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu, ea fiind condusa pe ultimul drum de sute de persoane. Dar din pacate de atunci si pana acum s-au scurs aproape sase ani, iar fanii sai au uitat-o.
Dar chiar si asa mormantul ei este unul dintre cele mai ingrijite din cimitirul Bellu, iar de acesta are grija familia.
Cine a fost Tatiana Stepa
Artista a facut „Liceul de Arhitectura” din Bucuresti. Aici a fost primul loc in care a auzit muzica folk. Pentru ca facuse vioara ani de zile, nu i-a fost greu sa cante la chitara. In septembrie 1982, pe stadionul din Fagaras, a debutat in Cenaclul Flacara cu un cantec numit „Si-am sa-mi fac o doina (versuri Adrian Gavrila)”, ramanand in componenta acestuia pana in anul 1985.
––––––––––––––––––––––––––––
CITESTE SI
Tatiana Stepa, privighetoarea lui Paunescu, rapusa de cancer
Fiul Tatianei Stepa canta in memoria mamei sale
––––––––––––––––––––––––––––-
Din anul 1992 pana in 1996 a fost membra a Cenaclului „Totusi Iubirea”, participand la peste 2.000 de spectacole, atingand un maxim de 50.000 de spectatori la un concert aniversar la Galati. Ultimul recital l-a susţinut in cadrul festivalului Folk You de la Vama Veche in data de 31 iulie 2009. (Sursa foto revistatango.ro)(Alex Saulea)