Țara pe care românii e bine să o evite în vara lui 2024. Localnicii sunt furioși și revoltați

Publicat: 09/07/2024 | 17:13
Țara pe care românii e bine să o evite în vara lui 2024 / sursă foto: colaj Pixabay

În vara lui 2024, turiștii ar putea fi împinși să nu mai viziteze anumite țări, din cauza protestelor. Oamenii au ieșit în stradă pentru denunțarea turismului de masă, iar situația ar putea să nu se amelioreze în următoarea perioadă, conform specialiștilor. A apărut fenomenul numit „supraturism”, un trend care acaparează, în mare parte, cele mai populare destinații turistice. Iar în urma acestui trend, se creează un efect nefavorabil asupra bunăstării localnicilor: o tranzitare continuă, turiști „mult prea deranjanți”, dar și mizeria care este lăsată în urma lor.

La o scurtă vizualizare a topurilor întocmite de entitățile din domeniul turismului, se poate observa că printre destinațiile de vacanță ale acestui an se află și țările exotice. De altfel, nu sunt excluse capitalele europene, care sunt adevărate centre socio-culturale, cu o istorie și arhitectură aparte. În ultimii ani, însă, multe centre urbane s-au supraaglomerat cu turiști. În timp, s-a format un fenomen (asimilat și sub formă de trend) care poartă denumirea de „supraturism”. Practic, în cele mai populare destinații de vacanță vin „valuri” de turiști, care, la rândul lor, generează alte efecte. Aspect care poate fi observat și în prezent, și anume protestele care acaparează din ce în ce mai multe țări. Deși un număr mare de turiști poate contribui la economia unui spațiu urban, poate veni și cu anumite minusuri. Printre acestea se numără și nemulțumirile generate în rândul localnicilor.

Vezi și MADEIRA A AJUNS DESTINAȚIA EXOTICĂ FAVORITĂ A ROMÂNILOR! CÂT COSTĂ UN SEJUR DE 7 NOPȚI PE INSULA PORTUGHEZĂ

Țara pe care românii e bine să o evite în vara lui 2024 – proteste în mai multe centre urbane

La momentul actual, mii de persoane protestează pentru denunțarea turismului de masă. De pildă, țara care ar putea fi evitată de turiști, în acest sens, reprezintă Spania, acolo unde au fost organizate proteste în urma trendului ascendent de „supraturism”. Mii de protestatari au ieșit pe străzile Barcelonei, acolo unde și-au expus nemulțumirile legate de numărul uriaș de turiști care vin să viziteze centrul urban. De altfel, astfel de proteste au fost organizate și în alte zone din Spania. Totodată, nu doar în Spania sunt revoltați mulți dintre localnici, ci și în alte state europene.

Astfel de acte publice au avut loc în Insulele Canare, în primăvară. Atunci, mii de persoane au protestat împotriva „supraturismului”. Anul trecut, aproape 14 milioane de turiști au vizitat Insulele Canare (insule care au o populație de 2 milioane). Luna trecută, au avut loc proteste și în Insulele Baleare.

Vezi și IULIE 2024, LUNA SCUMPIRILOR PENTRU ROMÂNI. CRESC PREȚURILE BILETELOR DE AVION

Tot anul acesta, administrația locală din Kawaguchiko, Japonia, a decis să se amplaseze un gard înalt de 2,5 metri pentru blocarea panoramei spre Muntele Fuji. Motivul care a stat în spatele deciziei are legătură cu numărul mare de turiști care vin să fotografieze muntele, dar și pentru a diminua deranjul creat în râdul localnicilor. În plus, o altă problemă întâmpinată a fost mizeria pe care turiștii o lăsau în urma lor.

Pe de altă parte, au existat proteste și în Veneția, acolo unde s-a cerut controlarea turismului „nesustenabil”. Deși s-a introdus taxa de 5 euro/turist, localnicii s-au arătat nemulțumiți de această decizie, arată Profit.ro.

Sursă foto: colaj Pixabay