Țara în care peste 9 milioane de case NU sunt locuite. Este dezvoltată și mișto, dar lumea…
Una dintre cele mai dezvoltate țări din întreaga lume se confruntă cu o problemă serioasă! Peste 9 milioane de case nu sunt locuite, iar autoritățile încearcă să găsească o soluție rapidă. Din ce motive s-a ajuns într-o astfel de situație? Cum se numește acest fenomen? Ce a spus un specialist cu privire la moștenirile în care oamenii aleg să nu investească?
Într-o lume care se află într-o continuă transformare, iar urbanizarea și migrarea populației sunt la ordinea zilei, Japonia, una dintre cele mai avansate țări din lume, se confruntă cu o problemă neașteptată! Peste 9 milioane de case rămân nelocuite.
Japonia este considerată un adevărat etalon al progresului economic și tehnic la nivel global. Numărul acestor locuințe pustii este comparabil cu totalul altor țări. Este important de precizat faptul că acestea poartă denumirea de „akiya” și se găsesc, în general, în zonele rurale. Cu toate acestea, numărul crește destul de repede și în orașe mari, de exemplu Tokyo și Kyoto.
„Acesta este un simptom al declinului demografic al Japoniei”, a declarat Jeffrey Hall, lector la Universitatea Kanda de Studii Internaționale din Chiba.
Două probleme mari în Japonia
În ciuda faptului că este o țară cunoscută, Japonia se confruntă cu două probleme: scăderea constantă a natalității și îmbătrânirea populației. Jeffrey Hall, lector din cadrul Universității Kanda de Studii Internaționale din Chiba, a mărturisit că declinul demografic accentuat joacă un rol important aici.
„Nu este cu adevărat o problemă de a construi prea multe case, ci de a nu avea suficienți oameni”, a mai spus el.
Potrivit unor statistici, recensământul arăta în anul 2022 că populația Japoniei a scăzut cu peste 800.000 de persoane față de anul precedent, ajungând la aproximativ 124,6 milioane de locuitori. Odată cu îmbătrânirea populației, tot mai multe case rămân goale din diferite motive. În timp ce unii nu își doresc să investească sau nu le pot întreține după ce le-au primit moștenire, alții nu vor să se mute în zonele rurale. Chiar dacă terenurile sunt valoroase, costurile pentru renovări sunt destul de ridicate.
Acest fenomen este unul periculos pentru infrastructura țării, dar și pentru economie. Autoritățile încearcă să găsească o soluție pentru această problemă. Ba chiar mai mult, în unele zone se oferă bani pentru renovarea caselor abandonate.