Sursele DAS demontează comunicatul care i-a luat apărarea Stellei Ronner Grubacic. Avem detalii de ultimă oră despre cheful imperial de la Teleferic. Cum a minţit ambasadoarea Olandei în legătură cu super-partyul de la ”Revelionul bogaţilor”

De: Cancan
Publicat: 05/01/2018 | 00:00

Comunicatul Ambasadei Olandei îi ia apărarea Stellei Ronner Grubacic, însă, potrivit surselor DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România), este unul mincinos.

„Poziţia oficială a Ambasadei Olandei cu privire la recentele articole de presă

Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic şi familia sa au petrecut o vacanţă de ski privată în Poiana Braşov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitaţi. Nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă.

Olanda urmăreşte activ evoluţia statului de drept în România, referitor la care recent a fost făcută o declaraţie, împreună cu alte şase ţări europene, în data de 21 decembrie”, se arată în comunicatul publicat de Ambasada Olandei pe contul său oficial de Facebook.

Ambasada Olandei susţine că nu a existat „nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă”, însă sursele DAS susţin că, iniţial, masa de Revelion a ambasadoarei Olandei era amplasată în faţa scenei, iar însăşi Excelenţa Sa, Stella Ronner Grubacic, a insistat ca aceasta să fie mutată! Pe ambasadoarea Olandei o deranja zgomotul, iar solicitarea ei a fost respectată, victimă colaterală fiind Orlando, „Regele Condimentelor”, care a fost el nevoit să stea în faţa scenei, alături de prietenii săi. (VEZI ŞI: VIDEO EXCLUSIV. Legături periculoase între diplomata care ceartă România şi ”nucleul” mega-afaceriştilor din anchetele DNA. ”Stenogramele discuţiilor” dintre ambasadoarea Olandei & condamnatul pentru corupţie la ”Revelionul bogaţilor”)

La masa ambasadoarei a stat la un moment dat şi Petru Pitcovici, fostul comisar şef al DGA anchetat pentru că ar fi ajutat traficanţi de cocaină
La masa ambasadoarei a stat la un moment dat şi Petru Pitcovici, fostul comisar şef al DGA anchetat pentru că ar fi ajutat traficanţi de cocaină

Ambasadoarea Olandei a discutat personal cu reprezentanţii hotelului de lux Teleferic, patronat de milionarul Ştefan Ţînţ, pentru ca masa ei să fie mutată, iar ceea ce a dorit Excelenţa Sa, Stella Ronner Grubacic, s-a şi întâmplat, ea fiind mutată împreună cu familia ei şi cu familia Regelui Asfaltului Nelu Iordache la o altă masă, aflată mai în spate, acolo unde muzica nu se auzea atât de tare. La masa la care au stat membrii familiei Grubacic şi cei ai familiei Iordache a luat loc, la un moment dat, şi fostul comisar-şef din cadrul DGA, Petru Pitcovici, arestat în trecut pentru că ar fi ajutat reţeaua de traficanţi de cocaină condusă de Dan Chioru, pe numele său real Sandu Simion.

Nelu Iordache, judecat în mai multe dosare

Regele Asfaltului Nelu Iordache este judecat în mai multe dosare. Chiar înainte de Anul Nou, Iordache a fost achitat, în primă instanţă, de Tribunalul Bucureşti în Dosarul Transalpina, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

Într-un alt dosar, cel al deturnării de fonduri pentru construcţia autostrăzii Nădlac-Arad, Nelu Iordache a fost condamnat, în decembrie 2017, la şase ani şi trei luni de închisoare. Decizia luată de Tribunalul Bucureşti poate fi atacată cu apel, la fel ca şi cea din Dosarul Transalpina. Nelu Iordache a primit în dosarul deturnării de fonduri trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, un an de închisoare pentru utilizarea cu rea-credinţă a creditului societăţii în formă continuată, trei ani şi trei luni pentru delapidare în formă continuată, un an pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei ani pentru înşelăciune (parte civilă constituindu-se în acest dosar Banca Comercială Română SA). Pedepsele au fost contopite, iar la pedeapsa cea mai grea, de trei ani şi trei luni de închisoare, a fost adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând condamnarea de şase ani şi trei luni de închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu (între 1 decembrie 2012 şi 25 august 2014).

Ambasada Olandei, printre cele şapte ambasade europene care au transmis îngrijorări privind legile justiţiei

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România au transmis, în decembrie 2017, un comunicat comun, în care atrăgeau atenţia că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale, riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie.

„Noi, reprezentanţi ai ţărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenenţa la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune şi în special pe statul de drept.

Recunoaştem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce priveşte construirea unui parcurs şi aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiţiei. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiţiei, în forma lor actuală, precum şi recentele amendamente propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese.

La reuniunea Consiliului din 12 decembrie, Uniunea Europeană a adoptat concluzii pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la reforma sistemului judiciar şi lupta  împotriva  corupţiei în România. Concluziile subliniază, în special, «necesitatea predictibilităţii, a transparenţei depline şi a consultărilor incluzive» în ceea ce priveşte reforma justiţiei, în conformitate cu prevederile raportului Comisiei Europene din cadrul MCV. În plus, Consiliul solicită României să evite orice pas înapoi.

În acest context, facem apel la părţile implicate în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei şi să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneţia, pentru a menţine astfel independenţa sistemului judiciar şi a păstra intact procesul de reformă în general.

Avem încredere că toţi actorii politici implicaţi vor acorda atenţia cuvenită acestor preocupări legitime, în concordanţă cu angajamentul nostru european comun, şi vom fi în continuare gata să sprijinim România în eforturile ei de a reafirma acest angajament”, se arăta în textul comunicatului comun trimis de cele şapte ambasade europene, referitor la modificarea legilor justiţiei. (NU RATA, AICI: VIDEO EXCLUSIV. Şuşoteli la baza pârtiei din Poiană. Primele imagini cu milionarul secret al României. Nicio fotografie cu el nu a fost publicată până azi!)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

(N.D.)