Suntem în plin sezon estival, iar mulți români se află pe litoralul românesc. Stațiunile sunt pline de turiști care, dincolo de nisipul fin, vor să se bucure și de preparatele tradiționale românești. Anul acesta, prețurile au explodat la malul mării, însă mai sunt câteva locuri unde poți mânca, fără să scoți prea mulți bani din buzunar. O tânără din București a plătit pentru 2 mici mai puțin decât ar dat în București.
În data de 1 iulie a început perioada de vârf a sezonului estival. Astfel, hotelierii au majorat prețurile cu 15% / noapte, iar reprezentanții HoReCa au crescut și ei costurile. Nu doar șezlongurile și cazările sunt mai scumpe, ci și mâncarea si băuturile. Totuși, în unele locuri, turiștii pot găsi și prețuri decente.
O tânără din București a făcut o postare, pe rețelele de socializare, în care a dezvăluit câți bani a scos din buzunare la un „împinge-tava” în Mamaia. Turista a comandat mai multe preparate și a rămas surprinsă de prețurile mici de la restaurant.
Spre exemplu, pentru doi mici, a plătit doar 12 lei, mai puțin decât ar fi dat la un restaurant din Capitală. De asemenea, ea a mai cumpărat și un șnițel de pui care a costat 21 de lei, iar pentru o porție de piure de cartofi a achitat 11 lei.
Tânăra a făcut și o glumă, spunând că nu a fost nevoie să vândă nimic pentru a-și permite să mănânce la un restaurant din Mamaia. Pentru toată nota de plată, femeia a scos din buzunar 75 de lei, o sumă destul de mică, ținând cont că a comandat mai multe produse.
„Am ajuns la Mamaia și am mâncat în primul împinge-tavă pe care l-am găsit. Nu a fost nevoie să îmi vând nimic să mănânc, prețuri sub împinge-tava din București.”, a povestit tânăra pe Facebook.
Citește și: CÂȚI LEI COSTĂ O CAFEA SIMPLĂ, PE PLAJĂ ÎN MAMAIA. CU CE PREȚ SE VINDE O STICLĂ CU APĂ „LA JUMATE”