Primăvara vine cu mărțișoare și super oferte! Un comerciant din Piața Rahova a luat prin surprindere cu prețurile sale la mărțișoare. Cu câți lei se vinde un singur mărțișor?
1 Martie vine cu super oferte la mărțișoare! Primăvara aceasta, un comerciant din Piața Rahova a vrut să „spargă” piața cu prețurile sale. Vânzătorul le-a făcut clienților săi o ofertă de nerefuzat. Cu câți lei se vinde un singur mărțișor în 2024?
Piețele din întreaga țară s-au umplut de tarabe pline de mărțișoare. Românii se înghesuie cu mic, cu mare, să cumpere mărțișoare pentru femeile dragi din viața lor. Prețurile au crescut semnificativ în ultimii ani, dar românii nu au uitat de darurile care vestesc venirea primăverii.
Și Piața Rahova s-a umplut de mărțișoare. Unul dintre comercianți s-a gândit să-și surprindă clienții cu oferta pe care a făcut-o la mărțișoare. Așadar, vânzătorul a decis să-și scoată pe tarabă marfa cu doar 1 leu.
Ați auzit bine, un mărțișor la 1 leu. Cu siguranță, comerciantul var reuși să-și vândă toate mărțișoarele, mai ales că 1 martie pică anul acesta într-o zi de vineri. Fiind zi lucrătoare, băieții și bărbații din întreaga țară le vor dărui femeilor din viața lor acest simbol al primăverii. Fie că e vorba de colegele de la școală sau serviciu, de iubită, soție sau mamă, românii nu se zgârcesc când vine vorba de cadouri.
Citește și: MĂRȚIȘORUL PE CARE SĂ NU ÎL OFERI! ADUCE GHINION ȘI NEÎNȚELEGERI ÎN CUPLU
Mărțișorul reprezintă un simbol străvechi prin care se celebrează venirea primăverii și renașterea naturii. Este un mic obiect prins într-un șnur alb cu roșu, care este oferit pe 1 Martie ca un simbol al sosirii primăverii. Acesta apare în tradiția românilor și a popoarelor învecinate, mai exact în Bulgaria, Albania și în Macedonia.
Deși originile mărțișorului nu sunt cunoscute exact, specialiștii spun că acest simbol are origini daco-tracice, însă prezintă și influențe romane. Tradiția mărțișorului este legată de sărbătorirea Anului Nou, care începea atât la romani, cât și la geto-daci la 1 Martie. Astfel, strămoșii noștri ofereau mărțișorul de Anul Nou (la 1 martie) împreună cu urări de bine, sănătate, bucurii și dragoste.
Citește și: TRADIȚII ȘI LEGENDE DE 1 MARTIE! DE CE DĂRUIESC, DE FAPT, MĂRȚIȘOARE