Chinezii sustin de mii de ani ca supele au puteri tamaduitoare, ajuta la pierderea kilogramelor in plus si la vindecarea rapida a bolilor.
– Un studiu chinezesc arata ca terapia pe baza de supa are numeroase beneficii pentru sanatate, deoarece detoxifiaza organismul si intareste sistemul imunitar. – Valoarea terapeutica a supei este data de faptul ca organismul poate sa asimileze foarte usor ingredientele folosite la preparare. Iata o serie de beneficii pentru sanatate ale supelor: – Lupta cu bolile cronice. Persoanele predispuse maladiilor cardiace, atacurilor cerebrale, cancerului si diabetului pot evita aceste maladii consumand o farfurie de supa in fiecare zi. – Subtiaza talia. Cei care mananca supa o data pe zi pierd mai multe kilograme suplimentare, comparativ cu aceia care beneficiaza de acelasi numar de calorii, dar nu provin din supa. – Recomandata proaspata. Supa preparata acasa, cu legume proaspete este cea mai buna deoarece cele la conserva de pe rafturile marilor magazine pot contine sare si diverse substante chimice in exces. – Intareste imunitatea. Sistemul imunitar are nevoie de multe minerale si vitamine, dar acestea se pierd la temperaturi mari, asa ca terapeutii recomanda fierberea legumelor la foc foarte mic. – Detoxifica organismul. Supa reprezinta o solutie eficienta pentru eliminarea toxinelor din organism, ajuta ficatul in procesul de detoxifiere a sangelui si reduce inflamatiile.