DAN DIACONESCU, dezvăluiri bombă! AU FOST SAU NU ASASINAȚI Eminescu, Preda și Păunescu?
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » LIFE STYLE » Sunt la modă, dar ce pericole uriaşe ascund! De ce să nu îţi faci tatuaj

Sunt la modă, dar ce pericole uriaşe ascund! De ce să nu îţi faci tatuaj

De: Cancan 22/11/2017 | 11:26
Sunt la modă, dar ce pericole uriaşe ascund! De ce să nu îţi faci tatuaj

Tatuajele datează însă de sute de ani, fac parte din anumite culturi, sunt chiar subiect tabu în altele. Dar cea mai mare popularitate o înregistrează în zilele noastre! Plus că sunt o sumedenie de modele şi culori.

Dacă sunteţi printre doritorii de tatuaje trebuie să realizaţi că este o decizie pe viaţă. Trebuie să fiţi foarte hotărât şi să ştiţi exact ce anume vă reprezintă. În fond, este un desen pe care o să-l purtaţi mereu pe pielea dvs. Alegerea locului şi modelul ar trebui gândite foarte bine. De asemenea, trebuie să ştiţi că îndepărtarea unui tatuaj cu tehnica laserului doare mai tare decât un tatuaj în sine. Iar înlăturarea completă a unui tatuaj fără a rămâne vreo cicatrice se dovedeşte de multe ori imposibilă. Aşadar, gândiţi-vă foarte bine!

Şi totuşi, un tatuaj reprezintă un pericol!

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie avertizează că toxinele din cerneala folosită la tatuaje ar putea fi absorbite în corp, unde pot genera cancer. Într-un raport publicat de Public Health England se arată că „unele cerneluri sunt comercializate fără date însoţitoare, iar compoziţia lor nu este cunoscută”.

Un studiu efectuat de Jorgen Serup, profesor de dermatologie la Spitalul Universitar din Copenhaga, a descoperit că 13 dintre cele mai folosite 21 de cerneluri din Europa conţineau substanţe cancerigene. Prin urmare, milioane de europeni sunt tatuaţi cu substanţe chimice de origine necunoscută.

Cele mai frecvente probleme asociate tatuajelor sunt :

– Infecţii locale.

– Dermatita de contact (reacţie cutanată moderată) sau reacţii alergice importante (care apar de obicei la colorant sau la metodă). Cele mai frecvente reacţii alergice apar datorită utilizării mănuşilor de latex. Alergii la pigmenţii folosiţi sunt destul de rare şi apar în special la anumite nuanţe de roşu şi verde. Simptomele sunt de obicei locale : prurit (mâncărime), tumefacţie locală, înroşirea zonei sau scurgerea unui lichid limpede numit ser din zona tatuată. Riscul de apariţie a reacţiilor anafilactice este prezent în timpul procedurilor de îndepărtare a tatuajului deoarece componentele chimice (care au şi potenţial toxic) ale pigmenţilor ajung prin degradare în torentul sangvin.

– Cicatrizare inestetică (formarea de keloid). Dacă ştiţi că pe alte cicatrici vi s-au format astfel de formaţiuni cel mai bine ar fi să renunţaţi la ideea de a vă face un tatuaj.

– Infectarea pacienţilor cu hepatita B, C, tuberculoză, tetanus, HIV sau infecţii dermatologice cu Staphylococcus aureus. Uşurinţa cu care se transmit aceste boli este cauzată de caracterul mininvaziv al procedurii şi contactului direct cu sângele sau alte fluide ale organismului pacientului. Aceste complicaţii apar dacă instrumentele nu sunt sterilizate după fiecare utilizare. Dacă însă curăţarea şi dezinfectarea lor se realizează corespunzător, riscul de apariţie a infecţiilor se reduce simţitor.

De ce să nu îţi faci tatuaj. Cum se realizează

Tatuajele se realizează prin injectarea unor pigmenţi coloraţi în derm (dermul este stratul de ţesut conjuctiv ce se găseşte sub epiderm). După injecţia iniţială, pigmentul este dispersat în derm şi epiderm în cadrul unui proces de lezare omogenă a straturilor tegumentare subiacente. Colorantul este o particulă străină organismului, ca urmare se vor activa celulele sistemului imun pentru a le fagocita. Pe măsură ce rana se vindecă, straturile superficiale ale epidermei se vor descuama (eliminând o dată cu ele şi pigmentul de la suprafaţa) în timp ce în profunzime se formează ţesut de granulaţie.

Acesta va fi invadat de fibroblast şi va fi transformat în ţesut conjunctiv. Pigmentul se menţine la nivelul dermului, fiind fixat acolo prin intermediul fibroblaştilor, iar în final se va stabili la limita dintre derm şi epiderm. Totuşi, pe măsură ce timpul trece (în zeci de ani, însă) culoarea se şterge deoarece pigmenţii migrează pofund în derm şi tatuajul nu mai este vizibil la suprafaţa pielii.

Imediat după realizarea tatuajului, zona poate să apară roşie, edematiată şi la suprafaţă se poate forma o crustă. Este normal ca din tatuaj să curgă câteva picături de sânge pentru maxim 24 de ore şi câteva zile se poate scurge din plagă un lichid limpede, serocitrin sau uşor sangvinolent.

Datorită faptului că afectează continuitatea tegumentelor, fiind o procedură mininvazivă, există riscuri asociate efectuării tatuajelor- atât de natură infecţioasă cât şi alergică. Saloanele moderne utilizează însă instrumente sterile şi cei care fac tatuajele sunt foarte precauţi şi îşi iau măsuri pentru a evita apariţia acestor complicaţii.

De ce să nu îţi faci tatuaj. Alegerea salonului

Este indicat să vizitaţi salonul înainte de a vă face un tatuaj pentru a vă face o părere despre personal, portofoliu, igienă. Trebuie să verificaţi că absolut toată aparatura este sterilă. Nu ezitaţi să-l întrebaţi pe cel care vă desenează tatuajul despre fiecare ustensilă pe care o foloseşte. De asemenea, artistul trebuie să poarte mănuşi. Asiguraţi-vă că totul este în regulă, iar dacă el nu are răbdare sau se eschivează, mai bine căutaţi un alt salon.

De ce să nu îţi faci tatuaj. Alegerea modelului şi a locului – vă condiţionează ţinutele

Ca femeie, nu vă mai puteţi îmbrăca cu o rochie super elegantă şi pe braţ sau pe gleznă să vi se vadă un ditamai tatuajul, mai ales dacă este vorba despre o cină formală. La fel şi în cazul bărbaţilor, alegerea locului şi modelul ar trebui gândite foarte bine.

Locurile preferate de femei sunt încheieturile mâinii, pe ceafă, pe omoplat, pe laba piciorului, pe gambă, pe coapsă, pe abdomen, pe coaste, în general lucrări destul de mici, simbolice. Bărbaţii preferă tatuaje cât mai mari, întinse pe o suprafaţă mare din corp, predominând antebraţele, picioarele, burtă, spatele, pieptul, majoritatea tatuajelor depăşind cel mai des o palmă.

De ce să nu îţi faci tatuaj. Tatuajul costă

Având în vedere că îl veţi purta o viaţă întreagă, nu vă zgârciţi la bani. Un tatuaj executat cum trebuie de către un artist respectat, costă. Trebuie să luaţi în considerare că un tatuaj ieftin, nu va arăta niciodată ca unul de calitate.

De ce să nu îţi faci tatuaj. Întreţinerea tatuajului, imediat după aplicare

se aplică ulei care conţine vitamina E, de cât mai multe ori pe zi

– se interzice apa fierbinte pe tatuaj

– este nerecomandată expunerea la soare în prima săptămână

– este bine să se evite scăldatul în piscină şi băile fierbinţi

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat”. Ce nu știa publicul
Mihai Trăistariu, dezvăluiri șocante despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță: „În primăvară a...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut? Ei, bine, ați obținut!”
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Cu ce viteză a zburat racheta Oreşnik, lansată de Rusia asupra orașului Dnipro. Spionajul militar ucrainean oferă noi date
Cu ce viteză a zburat racheta Oreşnik, lansată de Rusia asupra orașului Dnipro. Spionajul militar...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital! Ipostaza inedită în care s-au afișat cei doi
Viorel Lis, prima apariție după ce Oana Lis a anunțat că este internat în spital!...
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și harta pentru Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5 și Sectorul 6
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților, de fiecare zi.”
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
OPPO a prezentat noul telefon Find X8 Pro în România
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Wow! Lidia Buble a fost înșelată de iubit! A povestit totul în detaliu, iar amanta nu-i era deloc străină
Wow! Lidia Buble a fost înșelată de iubit! A povestit totul în detaliu, iar amanta...
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Câți români au votat până acum
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate...
Ce conține, de fapt, salamul Pikok pe care sute de mii de români îl cumpără de la Lidl. Are eticheta rețetă curată, dar puțini oameni o și citesc
Ce conține, de fapt, salamul Pikok pe care sute de mii de români îl cumpără...
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Mihai Traistariu, dezvăluiri șocante după moartea lui Gabriel Cotabiță. Lovitură de teatru: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat!”
Mihai Traistariu, dezvăluiri șocante după moartea lui Gabriel Cotabiță. Lovitură de teatru: „În primăvară a...
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne...
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
Regele Charles, shimbări în Casa Regală. Prima vizată, Camilla
Regele Charles, shimbări în Casa Regală. Prima vizată, Camilla
Test de inteligență | Găsiți infractoarea! Care dintre aceste 3 femei a furat bebelușul din maternitate?
Test de inteligență | Găsiți infractoarea! Care dintre aceste 3 femei a furat bebelușul din...
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am...
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă:
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Peste 2 milioane de români s-au prezentat la vot. Update
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de...
Sfatul zilei de luni, 25 noiembrie 2024. Ce se întâmplă a doua zi după alegeri, care e cea mai fericită zodie
Sfatul zilei de luni, 25 noiembrie 2024. Ce se întâmplă a doua zi după alegeri,...
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
Gabriel Cotabiță a murit. Motivul decesului
×