Sună ca un banc, dar nu este! Declarație pe proprie răspundere ca să treci strada. În ce zonă din România se întâmplă asta

Publicat: 20/05/2020 | 10:09

Locuitorii dintr-o zonă a României sunt nevoiți să completeze declarația pe proprie răspundere atunci când sunt nevoiți să traverseze o anumită stradă. Da, știm, sună ca un banc, dar nu este deloc. Situația a stârnit multă revoltă, însă, legea trebuie respectată. În prezent, țara noastră se află în stare de alertă din cauza epidemiei de coronavirus.

Citește și: Coronavirus în România. Decesul preotului Pimen a fost confirmat de ISP. Numărul morților a ajuns la 1.141

Coronavirus în România. Unde trebuie să îți faci declarație pe proprie răspundere ca să treci strada

În urmă cu două zile, Guvernul României a instituit starea de alertă, având în vedere că pericolul de infectare și răspândire al virusului SARS-CoV-2 nu a trecut. Iar printre numeroasele măsuri impuse de autorități se numără și completarea declarație pe proprie răspundere dacă pleci din localitatea în care ai domiciliul. Ei bine, în Suceava există o situație delicată din cauza acestei reguli. Și asta pentru că, dacă locuitorii orașului vor să meargă în comuna Șcheia, o zonă limitrofă a municipiului, care nu face parte din zona metropolitană, ei sunt nevoiți să completeze deja celebra declarație.

Nu rata: MODIFICĂRI. Câte persoane pot participa de fapt în timpul stării de alertă la nunți, botezuri sau înmormântări 

Locuitorii care stau în apropiere de comuna suceveană Șcheia sunt nemulțumiți

Oamenii care locuiesc la “granița” cu această localitate sunt nemulțumiți că au nevoie de declarație ca să treacă strada și spun că este o nedreptate. De exemplu, în Șcheia există un supermarket, însă cei care stau în municipiul Suceava nu pot merge acolo la cumpărături fără să completeze declarația pe propria răspundere.

“E o ruşine naţională ce se întâmplă. Practic ne-au exclus din judeţ. Cer să fiu amendat pentru că am mers în Suceava fără declaraţie pe proprie răspundere. Şi să-i amendeze pe toţi oamenii din comună, că le plătesc eu amenda, dar apoi îi dau în judecată. Au sfidat 13.000 de oameni, asta au făcut. Când am primit carantinaţi la noi în comună, oameni care trebuiau să stea în Suceava, nu mai era zonă metropolitană?”, a declarat Vasile Andriciuc, relatează impact.ro.

Află și: Turiștii trebuie să respecte o serie de reguli pe litoralul românesc! Ce distanță va fi între șezlonguri

Descoperă și: Singura situație în care masca trebuie purtată în mașina personală ca să nu te infectezi cu noul coronavirus! Raed Arafat: “Geamurile ar trebui lăsate întredeschise”

Necompletarea declarației pe propria răspundere, amenzi între 500 și 2.500 de lei

“Atât Legea 215/2001 în baza căreia s-a constituit zona metropolitană Suceava, cât şi Legea 351/2001 spun clar cum este delimitată această zonă. Or, în lege spune clar că din zona metropolitană fac parte doar unităţile administrativ teritoriale care au aderat la această structură organizatorică. Şcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava. Ca atare, locuitorii care au domiciliul în această comună trebuie să completeze declaraţii pe proprie răspundere. Acest aspect este valabil şi pentru cei care merg în comuna Şcheia”, a declarat Alexandru Moldova, prefectul judeţului Suceava, potrivit sursei citată mai sus.

Cei care aleg să se deplaseze fără declarație pe propria răspundere riscă să primească o amendă de la 500 la 2.500 de lei.

Citește și: Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii

Sursa foto: www.dailymotion.com